VijestiZemljaeKupi.hr web trgovac godine

eKupi.hr web trgovac godine

Najboljim web trgovcem u Hrvatskoj proglašen je eKupi.hr, koji je osvojio pobjedu i u kategoriji internet trgovačkog centra, na konferenciji Web trgovac godine 2014. koju je organizirao portal za usporedbu cijena Jeftinije.hr u suradnji s istraživačkom kućom Valicon.

Pobjednici su proglašeni u još osam kategorija, i to: printink.hr u kategoriji Mišljenja kupaca, Sonusart.hr u kategoriji Audio&video, Silux.hr u kategoriji Auto&moto, Emmezeta.hr u kategoriji Dom&vrt, Gizzmo.hr u kategoriji IT, Alternativa-webshop.hr u kategoriji Ljepota te Dobra-macka.com u kategoriji Moda.

Glavni kriterij za proglašenje pobjednika bila su mišljenja kupaca prikupljena istraživanjem koje se temelji na internet anketama koje je Valicon proveo na preko 29.000 hrvatskih internet korisnika koji su u prethodnoj godini obavili kupnju na barem jednoj domaćoj web trgovini.

Na konferenciji su prezentirani rezultati tog istraživanja, odnosno trendovi i stanje u području internet kupovine u Hrvatskoj. Najčešći način plaćanja narudžbi u Hrvatskoj su pouzeće (49 posto) i kreditne kartice (19 posto), a ako se uzme u obzir i kupovine u inozemstvu najčešće se koristi Paypal (35 posto), dok su na drugom i trećem mjestu pouzeće (25 posto) i kreditne kartice (17 posto).

S obzirom da je Valicon istraživanje proveo i u Sloveniji, moguće je usporediti dvije države i vidjeti da je u pogledu penetracije korištenja interneta i online kupnje Hrvatska dvije godine iza Slovenije, dok razlike u strukturi online kupaca gotovo da i nema.

Kad su u pitanju domaće web trgovine – istraživanje je pokazalo kako je napredak moguć prvenstveno u proširenju asortimana i njegove raznolikosti te inovativnosti ponude, a domaći web trgovci moraju posebno raditi na privlačenju i motivaciji mlađih i zahtjevnijih kupaca, kako bi počeli više kupovati kod domaćih web trgovaca.

U sklopu konferencije održana su i predavanja web trgovaca, web stručnjaka i drugih stručnjaka koji su iznijeli vlastita iskustva na području web trgovine, njezinog razvoja te unaprjeđenja prodaje i popratnih aktivnosti.

“Vjerujem da smo ovim projektom uspjeli uspostaviti ‘valutu’ za mjerenje uspješnosti na hrvatskom tržištu te omogućili web trgovcima pristup podacima o korisničkom iskustvu na temelju kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje. S druge strane, kupci su i ranije na našem portalu mogli usporediti cijene u trgovinama, dok im ovim projektom po prvi put u Hrvatskoj komuniciramo i kvalitetu web trgovina”, rekao je Damir Vidan, voditelj projekta Web trgovac godine. (Lider)

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...