Novi vlasnik franšize Dinersa za Sloveniju Erste Card d.o.o., Ljubljana (Erste Card) službeno je nakon dobivanja licence Banke Slovenije započeo s djelatnostima uspostave prodajne mreže i privlačenja članova, a do kraja godine ima cilj doći do broja od 50 tisuća korisnika novih Diners kartica, izvijestili su iz tvrtke.

Na čelu Erste Carda su generalni direktor Mladen Mirko Tepuš i direktor Alen Ptičar. Kako navode, tvrtka će s obzirom na opseg poslovanja do kraja godine imati oko 60 zaposlenika.

Dosadašnjim korisnicima kartica Diners Club International će 20. kolovoza 2013. u suradnji s novim vlasnikom franšize Erste Card poslati ponude za nove Diners Club kartice i uporabu novih kartičnih usluga.

“Nakon što pošalju potpisanu dokumentaciju koja uključuje i pristupnicu Erste Carda, članovi će svoje nove kartice moći početi upotrebljavati odmah po aktivaciji, o čemu ćemo ih izvijestiti telefonskim pozivom, sms porukom ili elektroničkom poštom. Donijeli smo odluku da u prvoj godini članovi neće morati plaćati godišnju članarinu, a s obzirom na zapažen interes koji smo uočili posljednjih tjedana, očekujemo da će osim dosadašnjih korisnika novu Diners karticu zatražiti i značajan broj onih koji dosad istu nisu imali“, istaknuo je Mladen Mirko Tepuš.

Ponude za nove Diners Club kartice dobit će korisnici koji su podmirili svoje dospjele obveze, dok će ostalima biti dostavljena informacija pod kojim je uvjetima mogu dobiti.

Plaćanje dospjelih obveza po staroj Diners kartici moraju korisnici i dalje obavljati na račun UniCredit Bank Slovenija d.d. Ako se radi o obročnom plaćanju, ono se obavlja mjesečno u skladu s datumima dospijeća sljedećih obroka.

U razdoblju do 20. kolovoza 2013. i dalje će se intenzivno raditi na osiguranju svih potrebnih uvjeta za ponovnu uspostavu prodajne mreže s ciljem kako bi korisnici novih Diners Club kartica iste mogli koristiti što prije na što većem broju prodajnih mjesta.

To se prije svega odnosi na postupak plaćanja dugovanja trgovcima koji je započeo i prije dobivanja licence, realizaciju svih potrebnih infrastrukturnih preduvjeta s bankama, procesnim centrima i vlasnicima POS terminala.

“Zadovoljni smo dosadašnjim odazivom trgovaca na ponudu za plaćanje dugova tvrtki Diners Cluba SLO d.o.o. i DC Finance, a koje prema dogovoru podmiruje Diners Club International uz potporu UniCredit Bank Slovenija d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank. U prvih desetak dana od kada je postupak krenuo u operativnu realizaciju, isplate na temelju dostavljene dokumentacije obavljene su prema 568 trgovaca. Pod pretpostavkom da će pravovremeno vratiti pravilno ispunjenu dokumentaciju, očekujemo da će do 20. kolovoza 2013. dugovanja biti plaćena većini trgovaca. Istovremeno teče i proces zaključivanja novih ugovora s trgovcima koji nisu imali potraživanja prema starom vlasniku franšize. Još jednom naglašavamo da će se sva buduća plaćanja obavljati u potpunosti i na vrijeme, u skladu s odredbama potpisanih ugovora”, naglasio je Alen Ptičar.

Erste Card d.o.o dio je Erste Groupa, jednog od najvećih pružatelja financijskih usluga u srednjoj i istočnoj Europi s više od 16,6 milijuna klijenata, preko 47 tisuća zaposlenika te mreže od tri tisuće poslovnica u sedam zemalja regije – Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunjska i Srbija, kaže se u priopćenju.