European Beer Challenge, ili pivski Oscar kako ga od milja zovu znalci, najvažnije je i najprestižnije europsko pivsko natjecanje koje okuplja najelitnije europske veleprodajne kupce piva koji su ujedno i suci na samom natjecanju. Upravo su ti suci Varionici na ovogodišnjem pivskom Oscaru dodijelili čak četiri zlata. Među tisućama uzoraka piva iz 39 zemalja, dvostruko zlato osvojila je Deep Dive IPA, dok su jednostruko zlato odnijeli Neon Stout i Siesta Session IPA.

Varionici je ovo druga godina zaredom da se iz Londona vraća s čak tri pivska Oscara. Na prošlogodišnjem natjecanju također su osvojili dvostruko zlato za njihov prvijenac Pale ale te zlato za Chef’s beer i broncu za Noel passion sour. Još veći uspjeh u 2021. godini samo je potvrdio kako je Varionica postala ozbiljan svjetski pivski igrač koji zasluženo pripada u sam vrh svjetskoga pivarstva.

“Svakako vrijedi i ove godine ponoviti da je The European Beer Challenge iznimno strogo natjecanje te je upravo zbog toga najviši rang priznanja koje možete dobiti u struci”, rekao je Matija Mrazek, majstor-pivar craft pivovare Varionica, te dodao: “Priznanje koje ima takvu stručnu težinu stvarno je jako velika čast. I to ne samo za nas iz Varionice, nego i za sve koji su od naših početaka bili uz nas.”

Na ovom pivskom Oscaru koristi se metoda trostrukog kušanja naslijepo, što znači da suci ne raspolažu apsolutno nikakvim informacijama o pivima koje kušaju. To podrazumijeva da nisu vidjeli ambalažu, da ne znaju iz koje države pivo potječe kao ni koji im je cjenovni rang. I možda najvažnije, suci o svojim dojmovima ne smiju međusobno raspravljati.

“Ovogodišnja dobitnica duplog zlata, Deep Dive IPA, iako još pomalo neobično pivo za naše tržište i presretni smo da je sad i službeno prepoznata od struke s tako visokim ocjenama. Nadmašili smo prošlogodišnji uspjeh jer smo ovaj put dobili sve zlatne medalje. Sva naša standardna piva sada imaju ili zlato ili dvostruko zlato! Tako da smo sad i formalno postigli zavidan standard”, zaključio je Davor Simičić, CEO craft pivovare Varionica.

Ova zlatom nagrađena, ali i sva druga piva craft pivovare Varionica, mogu se pronaći sad već u velikom broju restorana i kafića kojima je prije svega važna kvaliteta te na policama više od 300 dućana maloprodajnih lanaca Spar, Vrutak, Kaufland, Konzum, Plodine, Prehrana, Roto dinamic, Decentia, Victa, Tommy i Lonia. Sva piva su dostupna i u webshopu Varionice.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!