Fortenova započela dubinsku analizu oko moguće prodaje dijela udjela u kompaniji

Moguća prodaja udjela može se smatrati posljedicom sankcija kojima su izložene ruske banke zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Udio u Fortenovi ima još jedna ruska državna banka, VTB, koja drži sedam posto

Iz Fortenova grupe u petak su objavili da je započeo proces dubinske analize vezan uz moguću prodaju dijela udjela kompanije, no nisu željeli komentirati detalje.

“Fortenova grupa može potvrditi da je započeo proces dubinske analize vezan uz moguću prodaju dijela udjela kompanije, ali ne može komentirati nikakve detalje vezane uz potencijalnu prodaju odnosno kupnju vlasničkih udjela”, odgovorili su iz Fortenove na upit Hine.

Podsjetimo, glavni izvršni direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško u četvrtak je izjavio kako očekuje da će za nekoliko tjedana ruska državna banka Sberbank prodati svoj udio u Fortenovi. Ta ruska banka, s 40 posto vlasništva, najveći je pojedinačni dioničar u Fortenova Grupi.

Moguća prodaja udjela može se smatrati posljedicom sankcija kojima su izložene ruske banke zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Udio u Fortenovi ima još jedna ruska državna banka, VTB, koja ima udio od sedam posto.

Inače, Jutarnji list navodi kako se može pretpostaviti da se razgovori vode s nekoliko mogućih kupaca. Taj list neslužbeno doznaje da je ozbiljno zainteresirani kupac mađarski investicijski fond Indotek grupa, u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela Jellineka. Indotek grupa je financijski konglomerat u vlasništvu mađarskih i američkih investitora, s razgranatim poslovanjem u nekretninama, financijskim uslugama, ali i logistici i prijevozu.

Fortenova grupa d.d. nastala je početkom travnja 2019. uspješnom implementacijom nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Grupa ima više od 50.000 zaposlenih, a posluje u tri temeljne djelatnosti – poljoprivredi, prehrani i prodaji te u netemeljnom poslovanju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMPG obilježava 25 godina poslovanja
Sljedeći članakPEKAR kruh u novom pakiranju