Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podržala je modernizaciju proizvodnje u Gavriloviću potporom od 19,65 milijuna kuna, što je 50 posto planiranih ulaganja kojima će ta tvrtka unaprijediti preradu mesa, priopćeno je iz Gavrilovića.

Potpora je odobrena unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ostvarena ulaganja Mesna Industrija Gavrilović usmjerit će na segment proizvodnje, s posebnim naglaskom na modernizaciju punilišta i pakirnice konzervi, proširenje kapaciteta narezaka te nadogradnju ERP sustava Navision i integriranog hardwarea.

“Realizacijom navedene investicije Gavrilović će osnažiti lidersku poziciju tvrtke na domaćem tržištu jer će se uvođenjem novih tehnologija, odnosno nabavom nove opreme omogućiti zadovoljavanje potreba kupaca i potrošača, a time i povećanje prihoda od prodaje te unaprjeđenje cjelokupnog poslovanja tvrtke”, kaže se u priopćenju petrinjske tvrtke.

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske se sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, čiji je udio 85 posto, dok je udio Republike Hrvatske 15 posto. (Hina)