gruber weiss1Gebrüder Weiss Hrvatska je dio austrijskog koncerna, obiteljske tvrtke s tradicijom preko 500 godina. Kao jedan od vodećih tvrtki na području srednje i istočne Europe, Gebrüder Weiss je 2000. godine započeo poslovanje u Hrvatskoj.

Gebrüder Weiss d.o.o. je napunila 15 godina postojanja i poslovanja na hrvatskom tržištu.

Gledajući unatrag, tvrtka se tijekom godina kontinuirano razvijala te je trenutno jedan od vodećih logističara na hrvatskom tržištu. Usprkos gospodarskoj krizi u proteklim godinama te gubitkom jednog dijela izvora prihoda od usluge carinskog posredovanja nakon ulaska Hrvatske u EU, uspjela se održati stabilnom te iz godine u godinu rasti s prihodom te udjelom na tržištu.

Trenutno zapošljava 94 zaposlena na tri lokacije, Zagreb – Jankomir gdje se nalazi centralno skladište, Zagreb – Zračna luka za usluge zračnog i pomorskog prijevoza te Split – Dugopolje centralno skladište za područje Dalmacije.

Glavna prednost GW-a je mogućnost izrade individualnog logističkog rješenja krojenog po mjeri i potrebi klijenta, od organizacije prijevoza i nabave robe, preko skladišne logistike , pa sve do distribucije robe prema krajnjem kupcu. Visoki standardi kvalitete, informatička podrška, fleksibilnost te dosljednost u dogovorima osigurala je ovoj tvrtki visoku poziciju na tržištu i suradnju s mnogima referentnim imenima domaćih i inozemnih tvrtki.