Tri najbolje ekipe balotasa_Viadel, Zvijeri Sa Begusi i MaglaNa terenima boćarskog kluba na hipodromu u Sinju jučer se odigralo finale najvećeg turnira u balotama u Hrvatskoj “Ožujsko Balote 2015.”.

Pobjedu je odnijela ekipa “Viadel” iz Konjskog, čime joj je pripala i vrijedna nagrada od 30.000 kuna.

Drugo mjesto i 8.000 kuna pripalo je ekipi “Zvijeri Sa Beguše” iz Tijarice, dok je trećeplasirana bila ekipa “Magla” iz Zaprešića, koja je nagrađena sa 4.000 kuna.

Na ovaj turnir, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, prijavilo se 1500 ekipa, a osam najboljih priredilo je neizvjesno balotaško nadmetanje za glavnu i mnoge druge vrijedne nagrade na velikom finalu u Sinju.

Napetu balotašku igru pratili su i ovacijama podržali mnogobrojni gledatelji, uz sportskog novinara Filipa Brkića u društvu glumca Darka Janeša. Tradicionalnoj dalmatinskoj igri nisu odoljeli ni omiljeni pjevači Dražen Zečić i Jasmin Stavros, koji su odmjerili snage sa zaposlenicima Zagrebačke pivovare.

U balotaškoj igri iskušale su se i osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske, koje su u sklopu Udruge tjelesnih invalida grada Sinja UTIS održale revijalnu utakmicu kao izvrstan uvod u završnu balotašku borbu za prva tri mjesta.

Dražen Zečić i Jasmin Stavros ujedinili su snage i na pozornici, na kojoj su priredili pravu feštu u kojoj je uživalo 5.000 ljudi. Osim vruće balotaške igre i dobre glazbe, mnogobrojni ljubitelji balota mogli su uživati i u hladnoj Žuji koja je poslužila kao idealno osvježenje tijekom ove prave dalmatinske fešte.

Finalno natjecanje “Ožujsko balote 2015.” još je jedan primjer kojim Ožujsko pivo nastavlja podržavati vrijednosti i sportske interese lokalne zajednice. Tradicionalnim održavanjem ovog turnira Ožujsko pivo dodatno je podignulo ljestvicu u promoviranju ove stare dalmatinske igre kojom želi potaknuti sve ljude na sudjelovanje u pravoj fešti prijateljskog nadmetanja i okupljanja.