Grupa GEFCO, svjetski lider za multimodalne lance opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici lansirala je GEFCO Visibility, siguran i prilagođen internetski portal koji je razvio WiseTech Global, namijenjen korisnicima za upravljanje svojim pošiljkama u svim fazama od rezervacije do izdavanja računa.

WiseTech Global globalni je programer softverskih rješenja koja se temelje na korištenju oblaka za međunarodne i domaće logističare. Njihov vodeći proizvod CargoWise One logističkim kompanijama pruža sveobuhvatno rješenje po principu “ključ u ruke” u svrhu poboljšanja integracije, automatizacije i komunikacije diljem lanca opskrbe.

Uslugom GEFCO Visibility GEFCO svojim klijentima omogućava glatko upravljanje teretnim pošiljkama, učinkovitiju suradnju sa svim sudionicima njihovog ekosustava te jednostavnije procese. Korisnici mogu upravljati svojim zračnim, pomorskim, cestovnim ili željezničkim pošiljkama u samo nekoliko klikova te nadgledati status svojih dnevnih pošiljaka praćenjem uobičajenih etapa ili etapa postavljenih sukladno njihovim potrebama.

Sustav nudi različite module, uključujući izvještajni modul za izradu detaljnih izvještaja o otpremnim aktivnostima te financijski modul koji omogućava pristup najnovijim financijskim podacima. Modul za upravljanje iznimnim situacijama korisnicima omogućava postavljanje automatskih upozorenja i obavijesti o bilo kakvom odstupanju od standardnog postupka otpreme ili po završetku pojedinih etapa.

GEFCO Visibility povezan je i sa GEFCO-ovim sustavom TRACY koji klijentima omogućava primanje ključnih informacija o pošiljci putem glasovnih naredbi, zahvaljujući tehnologiji Smart Speaker koja koristi pametan zvučnik.

Hans Stokman, globalni direktor za IT i inovacije iz Sektora otpremništva i prijevoza u GEFCO-u izjavio je: “Upravljanje transportom na današnjem tržištu može biti složeno, stoga neprestano tražimo načine kojima bismo korisnicima pomogli u pojednostavljenju procesa. GEFCO Visibility na jednom mjestu našim klijentima nudi podršku za sve operacije otpreme i prijevoza, sa sučeljem jednostavnim za korištenje i svim funkcionalnostima za multimodalne pošiljke. Nastavljamo usavršavati tu ponudu koristeći povratne informacije korisnika kako bismo osigurali razvoj ukorak s neprestanim promjenama u industriji.”

Alat već uspješno koriste brojni GEFCO-ovi klijenti, uključujući dugogodišnjeg partnera, kompaniju Eska koja proizvodi knjige, igre i ambalažu.

“Kao globalnom proizvođaču važno nam je da upravljanje i praćenje pošiljaka kroz naš lanac opskrbe bude što jednostavnije i efikasnije. Usluga GEFCO Visibility postala je presudan dio našeg procesa upravljanja prijevozom te povećava učinkovitost i transparentnost čitavog poslovanja”, kazao je Roelof Cuperi, menadžer za globalni promet u tvrtki Eska.

Uz zahtjeve globalnog lanca opskrbe, GEFCO nudi paket rješenja za Esku koja tako ima dodatne koristi od transparentnosti i jednostavnosti korištenja usluge GEFCO Visibility. Eska je ujedno bila i jedan od prvih GEFCO-ovih klijenata koji su koristili uslugu TRACY nudeći svojim korisnicima razinu usluge koja im omogućava da upravljaju očekivanjima kupaca i prate svakodnevne pošiljke.

GEFCO Visibility dostupan je na 78 jezika te u 47 zemalja.