Granarom kava za svako doba dana

Nakon vode, drugi najpopularniji napitak na svijetu i drugi najkorišteniji proizvod na svijetu (nakon nafte) – osvojio je svijet svojom pozitivnom energijom, skladom svojih opojnih mirisa i neodoljivih aroma.

Uz to što pomaže u oslobađanju od umora i pospješuje mentalne sposobnosti, kava je i vrlo učinkovit antioksidans.

Postala je dio svakodnevnih ‘malih radosti’ i užitaka koji određuju način života i čine važan dio našeg životnog stila, a savršen opis djelovanja kave izrekao je veliki pisac Honore de Balzac rekavši: “Ona je crna kao vrag, vruća kao pakao, čista kao anđeo i slatka kao ljubav.”

Njemački glazbeni velikan Johann Sebastian Bach također je jako dobro poznavao i volio kavu, a svoju je poznatu ‘Kantatu o kavi’ skladao 1732. godine kao izraz suosjećanja prema zanemarenim ženama čiji su muževi provodili sve više vremena u kavanama, ali i kao protestni odgovor na pokušaj pruskog cara Frederika Velikog da potpuno zabrani konzumiranje kave u tadašnjoj Njemačkoj.

Znate li da, prema procjenama stručnjaka, čak 50% građana Hrvatske pije kavu ujutro?

Lidlove vrhunske marke ‘Granarom’ (kava s kofeinom i bez), elegantna ‘Monte Santos’ ili instant kave ‘Arabica’ i ‘Robusta’ – razbudit će vas i osvježiti ujutro, sredinom dana ili čak i u večernjim satima.

Lagano slatkastog tona, kava ‘Arabica’ prava je suprotnost kavi ‘Robusta’, koja ima nešto veći udio ‘bazičnog kofeina’ nego kod ‘Arabice’. Za one koji ‘žive brzo’ u ponudi je i mini-paket ‘3 u 1’.