Dionice Granolija od ponedjeljka na Službenom tržištu ZSE

zagrebacka burza midiZagrebačka burza odobrila je uvrštenje dionice mlinarske tvrtke Granolio u Službeno tržište, kojima će se početi trgovati u ponedjeljak, 23. ožujka, izvijestili su u četvrtak s Burze.

Burza je Granoliju odobrila uvrštenje 1.901.643 redovnih dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna.

Tvrtka Granolio d.d. osnovana je 1996. godine, kao tvrtka za trgovinu žitaricama, uljaricama, komponentama stočne hrane, živom stokom i mesom. Od 2001. godine Granolio širi poslovanje i na proizvodnju u nekoliko različitih prehrambenih i prerađivačkih industrija.

U vlasništvu Granolija je i nekoliko povezanih društava: Zdenka – mliječni proizvodi d.o.o. i Zdenačka farma d.o.o. iz Velikih Zdenaca, Prerada žitarica d.o.o. iz Grubišnog polja i Žitar d.o.o. iz Donjeg Miholjca.

Granolio je početkom prosinca prošle godine izvijestio da je uspješno izdao nove dionice putem inicijalne ponude, prikupivši nešto više od 94 milijuna kuna novog kapitala, a najveći dio novih dionica upisali su mirovinski fondovi.

U javnoj ponudi dionica ulozima u novcu uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara bilo je upisano i uplaćeno 701.643 novih dionica. Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora utvrdila konačnu cijenu nove dionice na 134 kune, što je bila donja granica raspona koji je bio utvrđen u javnom pozivu.

Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora utvrdila da se temeljni kapital povećava izdavanjem tih novih redovnih dionica na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna, pa je temeljni kapital povećan za 7,016 milijuna kuna, na 19,016 milijuna kuna.

U izdanju novih dionica, naveli su tada iz Granolija, sudjelovali su mirovinski fondovi s 43 posto, investicijski fondovi s 28 posto, osiguravajuća društva i banke s po 6 posto te ostale pravne osobe, koje su upisale 17 posto izdanja. (SEEbiz)

Prethodni članakKraš: Ni na koji način nismo povezani s aferom Krašograd
Sljedeći članakZadnji dan za ponude: Pet kandidata za Pivovarnu Laško