Grčka kompanija Coral objavila je da je zaključila sporazum o preuzimanju 75 posto udjela tvrtke Apios, hrvatskog naftnog distributera koji ima 26 benzinskih postaja i čiji će brend biti zamijenjen brendom Shell.

Apios je osnovan 2009. godine, na hrvatskom tržištu ima udjel od oko tri posto, ima 26 benzinskih postaja te bilježi velik angažman u veleprodaji naftnih derivata, navodi se u priopćenju.

Akvizicijom Apios mijenja naziv u Coral Croatia, dok će brend Apios biti zamijenjen brendom Shell, jednim od vodećih svjetskih brendova. Tvrtka Coral osnovana je 1926. godine pod nazivom Shell Hellas, a naziv Coral dobiva 2010. godine, kada ju preuzima jedna od najvećih grčkih poslovnih grupacija, Motor Oil Hellas.

S oko 700 Shell benzinskih postaja u Grčkoj, Coral je lider na grčkom tržištu naftne distribucije. Okosnicu Coralovog poslovanja čine veleprodaja i maloprodaja široke ponude naftnih proizvoda za kupce u industrijskom, trgovačkom i prijevozničkom sektoru. Matična tvrtka Motor Oil Group upravlja s tri glavna brenda u naftnoj industriji Grčke: Shell, Avin i Cyclon te obuhvaća čak 1.400 benzinskih postaja.

“Preuzimanjem tvrtke Apios u Hrvatskoj, Coral i Motor Oil Group nastavljaju uz pomoć jedinstvene snage brenda Shell uspješno širiti poslovnu mrežu s ciljem plasmana vrhunskih proizvoda i usluga, koristeći bogato iskustvo u maloprodaji naftnih derivata u Grčkoj te u regiji jugoistočne Europe”, zaključuje se u priopćenju tvrtke Coral.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!