Haribo najavio prvu tvornicu u SAD-u

Njemački konditorski div Haribo planira 2020. otvoriti prvu tvornicu u Sjedinjenim Državama, u saveznoj državi Wisconsin, objavila je kompanija u petak

“Planiramo izgraditi jedan od najvećih objekata u industriji slatkiša”, istaknuo je u priopćenju financijski direktor Haribo of America Wes Saber. Čelnici kompanije dali su zeleno svjetlo za kupnju zemljišta u okrugu Kenosha, u jugoistočnom dijelu savezne države Wisconsin.

“Haribo gradi 242 milijuna dolara vrijedan proizvodni pogon u jugoistočnom dijelu Wisconsina, u kojem će raditi 400 radnika na dobro plaćenim poslovima”, objavio je u četvrtak na Twiteru guverner Scott Walker.

Haribo je prisutan na američkom tržištu od 1982. godine, a trenutno mu je sjedište u Rosemontu, u saveznoj državi Illinois.

U američkom ogranku tvrde da već nekoliko godina tragaju za lokacijom prvog pogona u SAD-u, ali njihova se objava vremenski poklopila sa sve izraženijim bojaznima njemačkih kompanija da bi SAD mogao uvesti uvozne carine na njihove proizvode s obzirom na poruke novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Prošlog je tjedna njemačka kancelarka Angela Merkel u prvi posjet Bijeloj kući povela i njemačke poslovne čelnike, u nadi da će uvjeriti predsjednika Trumpa da njemačka industrija osigurava američkom gospodarstvu proizvodnju i radna mjesta, ne samo uvozne proizvode.

Haribo je osnovan 1920. godine u Bonnu a danas zapošljavaju oko 7.000 ljudi u cijelom svijetu i dnevno proizvode 100 milijuna gumenih bombona. (Hina)

Prethodni članakIz Kraša stiže novi okus sreće
Sljedeći članakTolušić: Agrokoru ćemo pomoći maksimalno koliko možemo