kandit-proizvodnja-midiSredstva će se iskoristiti za gradnju nove tvornice koja bi s radom trebala početi do kraja iduće godine, piše Glas Slavonije. Ukupna vrijednost investicije je 20 milijuna eura

Nadzorni odbor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) krajem prošlog tjedna odobrio je Tvornici čokolade i bombona Kandit Osijek kredit u iznosu od 15 milijuna eura, piše Glas Slavonije.

Financijska sredstva tvrtka će iskoristiti za gradnju nove tvornice kod Nemetina i njezino cjelovito preseljenje iz sadašnjih pogona.

“Time je u cijelosti riješeno pitanje financiranja gradnje naše nove tvornice, nabave novih tehnologija i preseljenja dijela novije opreme iz sadašnje tvornice, ukupne vrijednosti investicije 20 milijuna eura”, izjavio je Mario Müller, direktor Kandita.

Radovi na gradnji nove tvornice počet će najkasnije krajem ove godine. Müller ističe da su već provedene i aktivnosti oko izbora najpovoljnijeg izvođača građevinskih radova. Između dva najpovoljnija izabrat će se onaj kome će se i povjeriti radovi, što će se dogoditi već za približno tjedan dana kako bi se ostvario ambiciozan plan da se nova tvornica u rad pusti već do kraja iduće godine.

Istaknuo je da su radovi na gradnji nove tvornice već započeli kupnjom dijela najsuvremenije proizvodne opreme vrijedne oko milijun eura.

Gradnjom nove tvornice i instaliranjem najsuvremenije proizvodne opreme Kanditovi proizvodni kapaciteti povećat će se na mogućnost godišnje proizvodnje 14.000 tona različitih proizvoda. (Bankamagazin)