henkel-turska-tvornica-largeČetvrtu godinu zaredom Henkel je uvršten na listu ‘Najetičnijih kompanija na svijetu’ koju sastavlja američki institut Ethisphere.

Kontinuirano uvrštavanje Henkela na listu „Najetičnijih kompanija na svijetu“ („World’s Most Ethical Companies”) potvrđuje da tvrtka ozbiljno shvaća svoje društvene obaveze i postavlja si visoke etičke standarde, ističe se u današnjem priopćenju njemačke kompanije.

Na listi se nalazi 110 kompanija koje su odabrane među tisućama kandidata iz više od 100 zemalja i 38 različitih sektora, a priznanja je dodijelio stručni žiri sastavljen od znanstvenika, akademika, pravnika i predstavnika vlade iz SAD-a.

Kompanije su ocjenjivane u nizu kategorija uključujući društveni angažman, način upravljanja i inovacijsku snagu, a žiri je prepoznao poslovanje Henkela i u području održivog i društveno odgovornog razvoja.

Od ostalih ovogodišnjih priznanja, iz njemačke tvrtke ističu kako je ocjenjivačka agencija „oekom“ nedavno ocijenila Henkel kao tvrtku s najvišim svjetskim socijalnim i ekološkim standardima u kategoriji „Drogerija i kozmetičkih proizvoda“.

Također, ove godine CRF Institut je po drugi put za redom proglasio Henkel „Najpoželjnijim poslodavcem u Njemačkoj“ („Germany’s Top Employer”), te je uvršten među Corporate Knights „Global 100“ kao jedna od 100 najvećih tvrtki na svijetu po pitanju održivosti. Napose, u posljednje dvije godine Henkel je primio nagradu Walmart Sustainability.