hp-zadar-distribucijski-centarHrvatska pošta uložila je gotovo 6 milijuna kuna u novi distibucijski centar u Zadru, koji je počeo s radom 19. rujna 2016. godine.

Organizacija posla preslikana je sa stare lokacije, no na novoj lokaciji, Ivana Matije Škarića 2, zadovoljeni su optimalni uvjeti za rad sortirnice i ekspresne dostave.

Novi objekt u Zadru prostire se na više od 1820 m2, a u njemu je smješteno više od 100 zaposlenika Hrvatske pošte, koji rade na poslovima preseljenim sa stare lokacije.

Poslovi koji su preseljeni na novu lokaciju uključuju sve vrste sortiranja pošiljaka, ekspresnu dostavu (hpekspres), sektor prijevoza i održavanje dostavnih mopeda, poslove administracije te izdvojeni šalter Poštanskog ureda 23000 Zadar.

Preseljeni procesi sortiranja i ekspresne dostave na staroj lokaciji nisu imali zadovoljavajući prostor za manipulaciju pošiljaka niti je lokacija svojim karakteristikama odgovarala današnjem načinu poslovanja. Stalan rast paketnog prometa i pozitivni trendovi iziskuju promjene i širenje logističkih kapaciteta, koji osiguravaju bolju i lakšu organizaciju, naprednu tehnologiju te na kraju bržu dostavu za krajnje korisnike. P

reseljenjem u novi prosto zadovoljeni su i zahtjevi energetske učinkovitosti objekta. Osim povoljnih mikroklimatskih uvjeta uz koje je rad ljeti, ali i zimi ugodniji, novi prostor zadovoljio je i uvjete za dobivanje energetskog A razreda.