Hrvatska obrtnička komora pozdravlja nastavak mjera Vlade RH

"Izrazito smo zadovoljni nastavkom mjere koja limitira cijenu električne energije kojom se obrtnicima i poduzetnicima s potrošnjom do 250.000 kwh električna energija obračunava po jedinstvenoj tarifi od 0,062 eura/kWh", istaknuo je Dalibor Kratohvil, predsjednik HOK-a

Hrvatska obrtnička komora zadovoljna je predstavljenim četvrtim paketom mjera Vlade Republike Hrvatske za zaštitu građana, ustanova i poduzeća od udara rastućih cijena energenata.

“Izrazito smo zadovoljni nastavkom mjere koja limitira cijenu električne energije kojom se obrtnicima i poduzetnicima s potrošnjom do 250.000 kwh električna energija obračunava po jedinstvenoj tarifi od 0,062 eura/kWh. Po našim podacima u tu kategoriju ulazi velika većina obrtnika”, istaknuo je Dalibor Kratohvil, predsjednik HOK-a.

Dodao je kako smatra da je Vlada ponovno pokazala da je svjesna težine situacije, a na ovaj će način obrtnici i poduzetnici moći na dulji rok planirati svoje poslovanje i investicije, pripremati se za nadolazeću turističku sezonu te zadržati zapošljivost.

“Izražavamo zadovoljstvo što je Vlada RH u mjere pomoći uključila i potpore ribarima te poljoprivrednicima u iznosu od 41 milijun eura. I dalje ostaje zahtjev Hrvatske obrtničke komore da se razmotri mogućnost povećavanja subvencije za plin koja se ostvaruje vaučerom pomoću aplikacije HAMAG-BICRO. Vodeći računa o ugroženosti pojedinih obrtnika koji su početkom godine dobili višestruko uvećane račune za plin naši prijedlozi prema resornim ministarstvima išli su u smjeru iznalaženja dodatnih modela za ublažavanje navedene situacije. Hrvatska obrtnička komora po potrebi će predlagati nove mjere ako će okolnosti to zahtijevati”, zaključuje se u priopćenju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakČak 90 % potrošača počelo se ponašati štedljivo
Sljedeći članakOtvoren obnovljeni Tommy u splitskom Jokeru