Hrvatskoj agenciji nagrada za novo i inovativno rješenje promotivnog prostora

Golden Drum, festival Nove Europe, nagradio je srebrom shop-concept studio Brigada u kategoriji “Novo i inovativno”, za paviljon Adris grupe s prošlogodišnjeg Weekend Media Festivala

Na međunarodnom festivalu Golden Drum koji se održavao od 5. do 8. listopada u Portorožu hrvatski shop-concept studio Brigada osvojio je srebro za Adrisov paviljon koji svijetli u mraku.

Riječ je projektu izrađenom za prošlogodišnji Weekend Media Festival kojim se javnosti željelo prezentirati Adrisovo godišnje izvješće “Dobre ideje svijetle u mraku”, inače rad agencije Bruketa&Žinić OM. Inspirirani tom međunarodno nagrađivanom knjigom tim arhitekata i dizajnera iz Brigade odlučio je izgraditi sobu koja, kada se ugase svjetla, također svijetli u mraku.

adris-paviljon-u-mraku-largePrva je to međunarodna nagrada za stručnjake iz Brigade, agencije koja se bavi uređenjem prodajnog mjesta, produkt dizajnom i arhitekturom, a koja se nedavno u medijima spominjala i u kontekstu novog izgleda poslovnog centra Zavrtnica u Zagrebu.

Nagradu su dobili u kategoriji Novog i inovativnog oglašavanja, a među nagrađenima još su se našli i brendovi poput Nestlea, Procter&Gamblea, Vodafonea i Greenpeace Internationala.

“Zadatak je bio napraviti promotivni prostor Adris grupe koji će komunicirati vrijednosti Adris grupe kao brenda”, pojašnjava arhitekt Damjan Geber iz Brigade.

Iza nagrađenog projekta sobe stoje Davor Bruketa, Damjan Geber, Nikola Žinić, Vesna Đurašin, Ivana Drvar i Radovan Radičević, dok idejno rješenje i izradu knjige potpisuju Davor Bruketa, Nikola Žinić, Tomislav Jurica Kaćunić, Daniel Vuković, Ivan Čadež, Igor Miletić, Vesna Đurašin, Radovan Radičević, Ivanka Mabić.

Golden Drum festival, koji postoji već 18 godina te nagrađuje projekte tržišnih komunikacija Nove Europe, svima iz svijeta oglašavanja na ovim prostorima je dobro poznat.

Pod Novom Europom misli se na sljedeće zemlje: Albanija, Austrija, Azerbajdžan, Armenija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Cipar, Češka, Egipat, Estonija, Finska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Izrael, Kazahstan, Kosovo, Kirgistan, Latvija, Libanon, Litva, Mađarska, Malta, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

Prethodni članakPredstavljeno vino Portugizac Mladina ovogodišnje berbe
Sljedeći članakCoca-Cola HBC Hrvatska zaposlenicima podijelila svoj jezični priručnik