Odbrojavanje je počelo: još samo jedna godina do IBA, koja će se održati od 12. do 17. rujna 2015. godine na prostoru minhenskog velesajma. Na vodećem svjetskom sajmu za pekarstvo, proizvođače slatkiša i grickalica, izlagači iz cijelog svijeta izložit će svoje najnovije proizvode, u rasponu od proizvodne tehnologije do najnovijih rješenja u sigurnosnom pakiranju hrane i ideja u marketingu i prodaji. Već se očekuje velika zauzetost prostora.

“IBA je najvažniji događaj za proizvođače pekarskih proizvoda i slatkiša bez obzira na veličinu tvrtke, ali također i za restorane i za sve u prehrambenoj industriji”,tvrdi Dieter Dohr, izvršni direktor i predsjednik trgovinsko sajamske organizacije GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH. “Sajam nudi potpuni pregled tržišta, pokazuje pekarima i proizvođačima slatkiša sadašnji i budući razvoj te ukazuje na smjer u kojem će se cijeli sektor kretati sljedeće tri godine.”

Pripreme za sajam u punom su jeku, a potražnja za 12 paviljona je vrlo velika.

“Vrlo smo zadovoljni s trenutačnim statusom zakupljenih sajamskih prostora”, objašnjava Dieter Dohr. Iako se moguće registrirati sve do ljeta 2015., ključni proizvođači su već rezervirali svoje mjesto kako bi mogli predstaviti svoje inovacije po prvi puta baš u Münchenu.

“Što je posebnost: Brojne će mašine za radionice i mnoge potpune proizvodne linije biti sastavljene u paviljonima. Na taj način, profesionalni posjetitelji će uživo moći doživjeti i vidjeti sve novine na tržištu”, naglašava Dohr.

Spektar proizvoda i usluga predstavljeni na sajmu proteže se od proizvodne tehnologije do optimizacije procesa, novih pakiranja, informatičkih i sistema blagajni do prehrane izvan kuće i profesionalne odjeće. Nadalje, tu su i specijalne prezentacije i međunarodna natjecanja kao i IBA forum i IBA summit koji će imati mnoge predavače i demonstracije poznatih stručnjaka.

“Također, osim uz prostor za pakiranja, higijena, kava i grickalice će biti posebni subjekt na IBA-i sljedeće godine”, najavljuje Dohr.

Činjenica da se sajam održava od 12. do 17. rujna 2015., trebala bi biti posebno privlačna profesionalnim posjetiteljima. Naime, samo dva dana nakon što sajam završava Oktoberfest će početi u Münchenu.

Oni koji ne žele toliko čekati IBA nudi mali pogled na to kako će biti na Oktoberfestu jer od subote do srijede na prostorima velesajma u IBA-inom Oktoberfest šatoru, posjetitelji i izlagači će moći uživati u pivu i pečenjima uz živu glazbu te izmjenjivati ideje s kolegama iz cijelog svijeta u ugodnoj bavarskoj atmosferi. (Biscuitpeople.com)