ikea-rugvica-radovi-midiGradnja prve hrvatske robne kuće švedskog proizvođača namještaja trebala bi početi u listopadu ili studenome

Od konačne službene potvrde o ulasku u Hrvatsku do otvaranja trgovine tako će proći pet godina, što nije nimalo poticajno za ostale investitore. Premda je upravo Hrvatska Ikea trebala biti prva u regiji, investicija od 50 milijuna eura u Rugvici trebala biti gotova do kraja 2013., za kada je planirano i otvaranje prve trgovine u Beogradu.

Glasnogovornik Ikeine hrvatske podružnice Igor Štefanac kaže za Jutarnji list da se taj rok više ne bi trebao probiti. Naime, izmještanje naplatnih kućica kod Ivanje Reke već je u tijeku, a počeli su i radovi na pristupnoj cesti. A kako oni odmiču, sve je veći interes za 250 budućih radnih mjesta pa Ikein mali hrvatski ured već sada svakodnevno dobiva barem pet molbi za posao.

“Ovih dana zatražit ćemo građevinsku dozvolu za gradnju robne kuće koja bi trebala početi u listopadu ili studenome”, najavljuje Štefanac. (Jutarnji.hr)