imlek-vozni-park-midiKompanija Imlek nastavlja s ulaganjima u obnovu i modernizaciju vozila namijenjenih sakupljanju i prijevozu sirovog mlijeka i u te svrhe uložila je oko 700.000 eura.

Vrijedna nabavka obuhvatila je kupovinu najsuvremenija četiri Volvo FM 62R kamiona autocisterne kao i tri prikolice visokopozicioniranog poljskog proizvođača Romex. Napredne karakteristike i pouzdani sigurnosni sistemi novih vozila omogućit će efikasno sakupljanje i siguran prijevoz sirovog mlijeka od koga se prave Imlekovi proizvodi vrhunske kvalitete.

Pored toga što sva vozila zadovoljavaju stroge higijenske standarde, opremljena su i najmodernijim kompjuterskim sistemom za preuzimanje i mjerenje, kao i laboratorijom koja vrši uzorkovanje mlijeka svakog pojedinačnog dobavljača.

Kompanija Imlek kao regionalni lider mliječne industrije jedinstvena je po hladnom lancu koji je u potpunosti zatvoren, od mjesta prijema sirovog mlijeka do prijemne rampe, čime se eliminira svaka mogućnost kontaminacije. U skladu s tim, u posljednje vrijeme izdvojila je preko tri milijuna eura za višestruke investicijske aktivnosti kojima se značajno unapređuje cjelokupan otkupni proces. (marketnetwork.rs)