IPK Kandit zadovoljan Termesovom ponudom za preuzimanje

Cijena koju u ponudi za preuzimanje nudi Termes, od 235,51 kuna po dionici, predstavlja fer vrijednost, navodi Uprava IPK Kandita

Uprava IPK Kandita smatra kako cijena koju u ponudi za preuzimanje te tvrtke nudi tvrtka Termes od 235,51 kuna po dionici predstavlja fer vrijednost, navodi se u mišljenju Uprave objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Termes u postupku preuzimanja djeluje zajednički s trgovačkim društvima M SAN ulaganja, Žito, Vaga, Premisa i IPK Zavod, a za Termes je obveza objavljivanja ponude nastala nakon što je u lipnju stekao 361.825 redovnih dionica koje predstavljaju 50,6 posto udjela u temeljnom kapitalu IPK-a Kandita i daju 55,46 posto glasova.

Uprava smatra da će provedba predviđenih planova i aktivnosti imati pozitivan učinak na razvoj tvrtke te će predstavljati povoljnu perspektivu razvoja. Također, Uprava smatra da će Termes omogućiti transfer tehnologije i znanja kao i izvršiti značajna ulaganja u tvrtku te time omogućiti financijsko konsolidiranje IPK Kandit i povezanih društava.

Radničko vijeće i Sindikalna podružnica sindikata PPDIV u mišljenju o ponudi za preuzimanje navode da su suglasni s navodima sadržanim u obrazloženom mišljenju Uprave IPK Kandit o ponudi za preuzimanje. “Od Termesa očekujemo poštivanje i zadržavanje svih stečenih prava radnika, kao i cjelovito poštivanje prava iz važećeg Kolektivnog ugovora te razvoj tvrtke kako se to navodi u ponudi za preuzimanje”, stoji u njihovu mišljenju.

Termes je ponudu za preuzimanje IPK Kandit objavio 12. kolovoza. (H)