Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, koja posluje u sastavu Adris grupe, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila rast izvoza od 11 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, izvijestili su iz tvrtke.

Istovremeno, tvrtka je na domaćem tržištu u segmentu prehrambene, farmaceutske i konditorske industrije ostvarila rast proizvodnje i prihoda od osam posto.

Takav rezultat ostvaren je, kako kažu, “unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju i nedostatku razvoja novih proizvoda u industriji”.

U vrijeme kad je proizvodnja kartonske ambalaže pod pritiskom tehnološki sve zahtjevnijih potreba svojih klijenata, Istragrafika provodi razvojnu strategiju u sklopu koje je nabavljen i u pogon pušten najmoderniji stroj za izradu tiskovnih ploča CTP (Computer to Plate), vrijedan više od 1,5 milijuna kuna.

Uređaj ima dvostruko veću brzinu od postojećeg i u potpunosti zadovoljava kapacitete proizvodnje. Uz to, veća kvaliteta tiskovnih podloga, znatno će povećati produktivnost i konkurentnost ponude Istragrafike, kaže se u priopćenju.

“Kontinuirano praćenje svjetskih trendova u proizvodnji ambalaže, ulaganje u znanje i tehnološku opremljenost, preduvjet su uspješne suradnje s našim poslovnim partnerima, odnosno ulaska u nove projekte”, rekao je direktor Istragrafike, Enis Kancelir.

Ove je godine započela suradnja s najvećim domaćim proizvođačem kave, čajeva i snackova, Franckom d.d. Zagreb. Istragrafika je izradila kutije za proizvode Copack Ciglica i Copack Čaj, a unaprjeđuje suradnju i sa svojim postojećim domaćim i inozemnim partnerima.

Nedavno je tako u Istragrafici uspješno realiziran projekt novih kartonskih nosiljki za pivo renomirane svjetske pivarske marke Heineken i Amstel, za naručioca Karlovačku pivovaru. Svoje proizvode Istragrafika izvozi i u desetak zemalja EU i regije, a najveći izvoz ostvaruje u Sloveniji, Austriji i Srbiji.

Kvalitetnim i nagrađivanim grafičkim rješenjima opskrbljuje poznate inozemne brendove kao što su: Nestle, Lindt, Farvager, MAM, HiPP, Afrodita, BWT, Heineken i drugi.