U subotu, 8. studenoga, okupili su se u centru Supernova Zagreb brojni ljubitelji životinja, među kojima i mnoge poznate osobe koje su sa svojim ljubimcima prošetale modnom pistom u cilju popularizacije udomljavanja, kao i edukacije o ulozi kućnih ljubimaca u povećanju ljudske dobrobiti te utjecaju na razvoj djeteta.

Atraktivan program, značajne pogodnosti u trgovinama Supernova centra Zagreb, besplatan Eko taxi prijevoz za vlasnike ljubimaca i goste događanja, privukli su veliki broj posjetitelja na ovu humanitarnu i zabavnu priredbu. Program “Vauu SUPERsubote” započeo je predstavljanjem pasa i štenaca iz Udruge Noina Arka i skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec koji traže udomitelje, a nastavio se revijom ljubimaca poznatih osoba.

Reviju je vodila Ankica Dobrić u društvu svog psa Buda, a pistom su prošetali psi koje su udomili Vanja Mamić, Dalibor Petko i Slavko Sobin, kao i ljubimci Lee Dekleve, Luke Nižetića, Marine Tomašević, Ivane Marić, Nede Parmać, Tene Nemet Brankov i Sanje Doležal.

Uslijedio je pravi pseći plesni show u izvedbi Dog dancing teama, te modna revija djece, mama i njihovih ljubimaca nagrađenih u natječaju portala Klokanica.hr.

Rehabilitacijski centar Silver predstavio je pse obučene za pomoć ljudima s posebnim zdravstvenim potrebama i posebno rijetke pasmine, a Udruga Indigo psa za udomljenje koji je šetao centrom raznoseći besplatne primjerke 24sata oduševljenoj publici.

Pet centar osigurao je besplatne savjete veterinara, Jadransko osiguranje informiralo je o policama osiguranja za ljubimce, frizure za pse stilizirao je grooming salon Luna, dok je Eukanuba počastila darovima. Posjetitelji su se mogli besplatno našminkati kod dm vizažista, zatim profesionalno fotografirati te preuzeti fotografije na dar.

Mališane je zainteresirao plišani psić Cacamax, idealan za privikavanje djeteta na brigu o ljubimcu koji je predstavio Baby Center u Junior corneru u kojem se odvijao dječji turnir u Brainbox igri.

Likovni umjetnik Boris Hrepić s djecom je oslikao Emaus drvene pseće kućice koje ostaju na trajno korištenje četveronožnim posjetiteljima centra.

Velik broj posjetitelja, kao i njihov interes za pase i štence iz Udruge Noina Arka i skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, sigurno će rezultirati uvećanjem nekih obitelji za novog, odanog prijatelja, navodi se u priopćenju organizatora ovog događanja.