Istragrafika: Rast izvoza i nove investicije

Istragrafika je u ovoj godini postigla rast izvoza za više od 15 posto, i to prvenstveno na tržištima Austrije, Srbije, Slovenije i Italije

Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, koja posluje u sastavu Adris grupe, i u ovoj godini nastavlja s novim ulaganjima u suvremenu tehniku i tehnologiju.

Iz tvrtke su objavili kako je u tijeku zamjena dotrajalog uređaja za izradu i razvijanje tiskovnih ploča – Computer to Plate vrijednog više od 1,5 milijuna kuna, koji ima dvostruko veću brzinu izrade te će uz povećanje produktivnosti povećati i konkurentnost ponude.

Kao posebnu zanimljivost nove linije valja izdvojiti AccuBreill modul za inline aplikaciju pisma za slijepe i slabovidne osobe što će zasigurno Istragrafici osigurati konkurentsku prednost, posebno među kupcima iz farmaceutske industrije.

Tvrtka je, osim sustava kvalitete ISO 9001 i sustava zaštite okoliša 14001, implementirala i HACCP kako bi se što više približili standardima kupaca iz farmaceutske i prehrambene industrije. Uz to, u proizvodnji se koriste specijalne bezmirisne boje posebno prilagođene za izradu i tisak ambalaže za prehrambenu industriju, čime se ističe kao jedna od rijetkih tvrtki u EU koja ima desetogodišnje iskustvo u navedenoj tehnologiji.

“U Istragrafici stalno razvijamo specijalizirane programe vodeći računa o kvaliteti proizvoda i s naglaskom na što osebujnijem dizajnu. S posebnom pozornošću naši dizajneri i konstruktori surađuju s kupcima s ciljem pretvaranja njihovih ideja u visokovrijedan i funkcionalan proizvod koji će dizajnom i korištenom tehnologijom u potpunosti zadovoljiti sve strože zahtjeve u proizvodnji ambalaže”, rekao je Enis Kancelir, direktor Istragrafike.

Istragrafika surađuje s brojnim domaćim i inozemnim klijentima, zadovoljavajući i najsloženije zahtjeve koje današnji proizvodi stavljaju pred kartonsku ambalažu. Kvalitetnom ambalažom Istragrafika opskrbljuje proizvode različitih branši – od prehrambene, farmaceutske, duhanske do specijalnih ambalaža poput luksuznih zahtjeva kristalne industrije.

Razlogom je to da Istragrafika, unatoč teškim gospodarskim prilikama, ponajprije smanjenju industrijske proizvodnje i stagnaciji potražnje u industriji komercijalne kartonske ambalaže, i nadalje ostvaruje uspješne poslovne rezultate, te je u ovoj godini, u usporedbi s prošlom godinom, postigla rast izvoza za više od 15 posto, i to prvenstveno na tržištima Austrije, Srbije, Slovenije i Italije.

Na festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2014., Istragrafika je osvojila nagradu CROPAK za svoj proizvod, kutiju za kreme naručitelja Kozmetike Afrodita. Prestižnu nagradu za najbolju ambalažu u kategoriji Tehnička izvedba, Istragrafika je zaslužila svojom serijom kutija za kreme za njegu lica unutar koje je dizajnirala 12 različitih rješenja za 12 proizvoda.

Kutije odlikuje atraktivan i zanimljiv vizualni dojam postignut pročišćenim dizajnom i primjenom kombinacije UV lakova sa sjajnim i mat elementima koji daje dojam trodimenzionalnosti te je time dodatno naglašena ekskluzivnost proizvoda.

Uz to, korištenjem posebnih lakova, folija i elemenata koji su u reljefu, ambalaža ima i taktilnu komponentu te tako upotpunjuje vizualni dojam stimulirajući potrošača na dvije razine, vizualnoj i taktilnoj.

U suradnji s naručiteljem, konstruirana je tehnološki veoma zahtjevna ambalaža za visokokvalitetni proizvod koja ima povišeno dno (tzv. postolje za kremu), te zadovoljava sve kriterije strojno lijepljene kutije s posebnim unutarnjim dodatkom. Prema želji klijenta kutija je izvedena iz jednog komada, a ipak ima traženo postolje koje se jednostavno formira i omogućava jednostavno pakiranje proizvoda u kutiju, ističe se u priopćenju Istragrafike.

Prethodni članakMüsli Dr. Oetkera nositelji Best Buy Award medalje
Sljedeći članakAS GROUP vlasnik 91,7 posto dionica sarajevskog Klasa