ivanperkovic-predsjednik-uprave-ralu-1Nadzorni odbor logističke kompanije RALU Logistika je donio odluku o imenovanju nove Uprave RALU Logistike. Novim predsjednikom Uprave imenovan je Ivan Perković, dosadašnji član Uprave za financije, a članovima su imenovani Mario Mesaroš i Pavo Leko.

Čelnu poziciju Ivan Perković preuzima od Zvonimira Šćureca koji je tijekom posljednje četiri godine uspješno vodio važan investicijski i razvojni ciklus kompanije.

U listopadu 2015. godine završen je veliki projekt izgradnje logističko-distributivnog centra u Rugvici, dok je ove godine realizirana i kupovina logističko-distributivnog centra u Srbiji. Time su stvoreni svi preduvjeti za ostvarenje poslovne vizije kompanije – biti vodeći neovisni dobavljač integrirane logističke usluge u hladnom lancu u Jugoistočnoj Europi.

Postavljena je platforma za jači iskorak u logističko poslovanje, uz istovremeno zadržavanje fokusa i na transport, čime se zaokružuje ponuda integriranih logističkih usluga u hladnom lancu u regiji. Zbog širenja poslovanja kompanija je ponovno krenula u nova zapošljavanja, pa je tako u narednom razdoblju predviđeno povećanje broja zaposlenika za 80 u Hrvatskoj i 50 u Srbiji.

Predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik RALU Logistike Luka Rajić zahvalio je bivšem predsjeniku Šćurecu na doprinosu u realizaciji ciljeva kompanije i zaokruživanju jednog poslovnog ciklusa unutar posljednje četiri godine, te izrazio čestitke novom predsjedniku Uprave.

“Svojim dosadašnjim radom Perković je dokazao svoje kompetencije, osobne kvalitete i posvećenost poslu i ostvarenju ciljeva RALU Logistike. Uvjeren sam da će u razdoblju pred nama uspješno voditi kompaniju u novom razvojnom ciklusu i pridonijeti daljnjem etabliranju RALU Logistike kao vodećeg neovisnog dobavljača integrirane logističke usluge u hladnom lancu u regiji”, rekao je Rajić.

“Izuzetno sam počašćen povjerenjem koje mi je ukazao Nadzorni odbor i veselim se da zajedno sa svojim timom krenemo u ostvarenje poslovnih ciljeva i daljnji profitabilni rast kompanije u razdoblju koje je pred nama. Naš primarni fokus je osigurati vrhunsku uslugu našim klijentima u svim segmentima u kojima poslujemo”, rekao je Perković prilikom imenovanja.

Novi predsjednik Uprave, Perković pridružio se timu RALU Logistike 2010. godine na poziciji menadžera za akvizicije i integracije. Od 2012. godine na poziciji regionalnog direktora financija, informatike i nabave za RALU Grupu je imao aktivnu ulogu u svim ključnim procesima i odlukama, a posebice u dijelu prodaje, restrukturiranja i optimizacije poslovanja, ključnim investicijskim projektima te ostalim strateškim aktivnostima.

Od 2013. godine bio je na poziciji člana Uprave za financije. U kompaniju je došao s pozicije menadžera iz vodeće konzultanske kuće PricewaterhouseCoopers, gdje je izgradio uspješnu karijeru tijekom sedam godina rada. Mario Mesaroš je u kompaniji od 2010., a član Uprave je od 2014., dok se Pavo Leko RALU Logistici pridružio 2015. godine na poziciji Direktora operativnog poslovanja.