Holistička evolucija

Nije baš da su to neke obljetnice kojih se rado sjećamo, nego si jednostavno nismo mogli pomoći kada je došao taj prvi dan kalendarskog proljeća pa smo se, kao i vjerojatno svi Zagrepčani, prisjetili tog teškog trenutka od godinu dana ranije kada je naš grad pogodio razorni potres. Svi se sjećamo gdje smo bili i što smo radili u toj panici hladnog jutra. Bilo je to i tek nekoliko dana nakon lockdowna pa je cjelokupna slika života i budućnosti bila teška, maglovita i neizvjesna. Danas, godinu dana kasnije, i još jednog čak jačeg potresa koji je najsnažnije pogodio područje Siska, ali se osjetio i u velikom dijelu središnje Hrvatske, u vijestima je i dalje dominantna tema koronavirus: epidemija je na vrhuncu svog trećeg vala, cjepiva nema dovoljno, u bolnicama su sve mlađi pacijenti – sveukupno gledano, nije baš neka ružičasta epidemiološka slika. Ipak, nadamo se da će se iz tjedna u tjedan i iz mjeseca u mjesec stanje popravljati i da ćemo dogodine u ovo doba pričati o nekim sasvim drugim, ljepšim i zdravijim temama.

Sve što se u ovakvim okolnostima može napraviti je da svatko od nas da svoj maksimum, kako u smislu odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu, tako i rješavanja poslovnih zadataka koji su sa svime što se događa oko nas za upravo toliko teži i kompleksniji. S takvim smo pristupom i mi pripremili naše 101. izdanje magazina koje smo posvetili nekolicini vrlo aktualnih tema. Tema broja su diskontni lanci kao rastući format ne samo u našoj zemlji, nego u cijeloj regiji jugoistočne Europe, ali i šire.

Diskonteri donose nove obrasce ponašanja na cijelo tržište i pritom snažno utječu na transformaciju kupovnih navika potrošača, poslovnih strategija tradicionalnih trgovačkih lanaca, ali i proizvodnih tvrtki na lokalnim tržištima. Može se reći kako je njihov utjecaj uistinu holistički jer potiču promjene i svojevrsnu evoluciju odnosa na cijelom tržištu.

Strateški najvažnija politika za opstojnost i uspjeh poduzeća je njihova politika upravljanja ljudskim potencijalima koja također predstavlja dio te evolucije tržišta i odnosa koji vladaju na njemu. Poduzeća sve veću pažnju poklanjaju inkluzivnim procesima koji imaju za cilj staviti djelatnike u srž svog poslovanja te im ukazati na to da je njihovo zadovoljstvo uvjetima rada glavna strateška odrednica koja predstavlja temelj budućeg razvoja. Nema razvoja bez angažiranih i motiviranih radnika, to je ključna poruka.

Odgovoran odnos spram djelatnika i društvene zajednice svakako je jedan od najvažnijih aspekata koji će naši članovi žirija gledati u sklopu razmatranja nominacija za ovogodišnju nagradu Zlatna košarica koja s izlaskom ovoga broja ulazi u svoj zadnji tjedan prijava. Prijavite se za kategorije u kojima ste učinili najviše u prošloj godini. Bila je to jako teška godina pa i nagrade samim time još više dobivaju na težini.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!