Johnson & Johnson i UNICEF donirali opremu domovima zdravlja

Donacija tvrtke Johnson & Johnson omogućila je nabavu ukupno 50.000 kirurških maski (tip 2R), 5.000 zaštitnih odijela (tip 6B), 1.000 sterilnih kirurških haljina i 2.000 zaštitnih vizira za lice (sa zaštitom protiv magljenja)

Tvrtka Johnson & Johnson S.E. d.o.o. je donacijom od 333.000 kuna podržala UNICEF-ovu nacionalnu kampanju za borbu protiv COVID-19 pandemije u Hrvatskoj. Doniranim je sredstvima Ured UNICEF-a za Hrvatsku nabavio neophodnu osobnu zaštitnu i medicinsku opremu kako bi zajedno podržali napore zdravstvenih djelatnika i osigurali kontinuitet podrške djeci i obiteljima u županijama koje su osobito pogođene širenjem pandemije.

Donacija tvrtke Johnson & Johnson omogućila je nabavu ukupno 50.000 kirurških maski (tip 2R), 5.000 zaštitnih odijela (tip 6B), 1.000 sterilnih kirurških haljina i 2.000 zaštitnih vizira za lice (sa zaštitom protiv magljenja). Prema incidenciji, odnosno broju novozaraženih slučajeva u odnosu na broj stanovništva, trenutno je najgora epidemiološka situacija u Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je UNICEF opremu dostavio patronažnim sestrama i pedijatrima u domovima zdravlja ovih županija.

“Mi, zaposleni u tvrtki Johnson & Johnson S.E. d.o.o. i Janssenu, kao njenom farmaceutskom dijelu, smatramo svojom obvezom podržati zdravstvene djelatnike i zdravstvene ustanove čija je uloga ključna u prevladavanju ove javno zdravstvene krize. Veseli nas da smo i na ovaj način, ovom prilikom u suradnji s UNICEF-om, mogli dati svoj izravan doprinos zajednici u kojoj djelujemo, a kako bi se svi zajedno uspješnije suočili s izazovima COVID-19 pandemije”, kazao je Dren Glamuzina, direktor Janssena Hrvatska.

Primivši donaciju osobne zaštitne i medicinske opreme Vesna Vukšić, patronažna sestra Doma zdravlja Čakovec, je rekla: “Kako smo zapravo na prvim crtama bojišnice jer briga i skrb za naše najmlađe počinju od začeća, neobično nam je važna pravovremena i adekvatna zaštita pri kontaktu sa našim malim pacijentima. Ova nam donacija omogućuje dostatne zamjene zaštitne opreme pri pregledima i kućnim posjetama u ordinacijama i kućnim posjetama patronažnih sestara. Štiteći sebe, zaštiti ćemo djecu i njihove majke, a posjeti patronaže i u ovim teškim vremenima pandemije su neobično važni u promicanju dojenja koje je ključno u očuvanju zdravlja.”

Zahvalivši na iznimno važnoj donaciji Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku je rekla: “Pedijatri i patronažne sestre imaju važnu ulogu u njezi i brizi o djetetu, kao i pružanju podrške roditeljima jer utječu na uspješan razvoj djeteta od najranije dobi. U vrijeme pandemije COVID-19 posjeti patronažnih sestara su otežani, no i dalje neophodni i mnogi roditelji itekako ovise o njihovim redovnim dolascima, kao i redovnim odlascima pedijatrima. Stoga, u ime UNICEF-a, zahvaljujem tvrtki Johnson & Johnson na njihovoj velikodušnoj donaciji koja će osigurati kontinuitet podrške djeci i obiteljima u potrebi.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDeset najvećih proizvođača luksuzne robe ostvaruje više od polovice ukupnih prihoda
Sljedeći članakSedma godina projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”