kaufhofKanadski lanac trgovina Hudson Bay pripremio je ponudu za preuzimanje Metro-ovog lanca robnih kuća Kaufhof, kazale su osobe upoznate sa slučajem.

Vrijednost neobavezujuće ponude je slična onoj koju je dao austrijski investitor Rene Benko odnosno njegova kompanija Signa, rekli su izvori, dodajući da su razgovori s Metroom u Njemačkoj u toku.

Izvori su Reutersu prošlog mjeseca kazali da je Benko, koji posjeduje suparnički lanac robnih kuća Karstadt, ponudio 2,9 mlrd. eura (3,18 milijardi dolara) za Kaufhof.

Metro je odbio komentirati o tom pitanju, a Hudson Bay nije bio dostupan za komentar.

“Prihodi od prodaje bi se mogli koristiti za daljnje smanjenje duga”, napisao je analitičar HSBC-a Jeronim Samuel, koji je uvjeren da bi prodaja Kaufhofa uskoro trebala biti potvrđena.

Kaufhof zapošljava više od 20.000 radnika u 139 zemalja. Metro je četvrti po veličini europski trgovački lanac i ima 2.200 trgovina u 31 zemlji, uključujući i osam veleprodajnih centara u Hrvatskoj. Odlučili su smanjiti portfelj kako bi se usredotočili na trgovine potrošačke elektronike i na veleprodajne trgovine na ključnim tržištima. (SEEbiz.eu)