Prije tekućeg deterdženta
Tijekom povijesti pranje posuđa nije bilo nimalo lak zadatak. Kako bi se dobila učinkovita pjena, koristile su se različite biljke poput sapunike, a posude su se strugale pijeskom ili pepelom. Nije bilo ni spužvi, nego su se koristile krpe od pamuka ili bilo kojeg drugog materijala. A tekuća voda bila je tek san: voda se vadila iz bunara.

Prvi tekući deterdženti
Otkriće svojstava tenzida istraživačima je omogućilo razvoj formule tekućeg deterdženta za pranje posuđa što je dovelo do revolucionarne promjene. Tekući deterdženti počeli su se proizvoditi 1930-ih u SAD-u, a uskoro su postali popularni i u Europi. Njihova učinkovita pjena oduševljavala je kuhare i štedjela njihovo vrijeme u kuhinji.

Tablete deterdženta za perilice posuđa
Prva je perilica posuđa izumljena krajem 19. stoljeća, a tijekom 1950-ih postala je sveprisutna u kućanstvima.
P&G je svoje prve kapsule deterdženta za perilice posuđa proizveo u Ujedinjenom Kraljevstvu 2006. i s godinama jačao svoj tržišni udio u Europi. Korisnici vole kapsule jer one uklanjaju čak i sasušenu masnoću i tvrdokorne mrlje, ostavljaju posuđe blistavim, a perilicu posuđa mirisnom i svježom.

Revolucionarna pjena
Naše, 21. stoljeće, donijelo je još više rješenja, a aktivna pjena novi je Jarov izum. Instant pjena izuzetno je praktična i učinkovita, a razvijena je kako bi pranje posuđa učinila jednostavnijim. Jarova brza pjena u trenu čisti masnoće jer masne čestice privlači poput magneta. Štoviše, pjenu dobivate izravno iz pumpice, a to znači da više ne morate raditi pjenu na spužvi pomoću vode.
Jarova je pjena praktičnija i učinkovitija od ostalih tekućih deterdženata za pranje posuđa, a i brže se koristi. Ona vam omogućuje i da uvijek dobijete pravu dozu deterdženta, ni preveliku ni premalu. Zahvaljujući pumpici, boca je uvijek čista, a sama pjena čini čuda na vašem prljavom posuđu. Uz to, štedite i vrijeme. Uvjerite se i sami!

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!