U sklopu projekta održat će se natječaj namijenjen svim dječjim vrtićima u Hrvatskoj

Tvrtke Henkel Croatia i Konzum danas su najavili projekt “Snaga čistoće za čistu energiju” kojim žele potaknuti djecu u dječjim vrtićima na kreativnost vezanu uz ekologiju te očuvanje okoliša.

U sklopu humanitarnog projekta održat će se natječaj namijenjen svim dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj, koji bi sudjelovali u natječaju slanjem prijedloga scenarija odnosno teksta predstave na temu ekologija i očuvanje okoliša, a koju bi osmislila vrtićka djeca uz pomoć svojih odgajatelja.

Sudionici natječaja moći će svoj rad poslati putem elektronske ili redovne pošte kao pisani scenarij ili već odglumljenu predstavu snimljenu na DVD-u.

Predviđeno je da se čak 31 vrtić koji će sudjelovati u natječaju nagradi za svoj trud i doprinos. Tako će 30 vrtića prema odabiru žirija osvojiti eko kutak, dok će najbolji vrtić uz eko kutak kao nagradu dobiti i instalaciju solarnih ćelija.

“Tvrtka Henkel nastoji voditi brigu za okoliš te potaknuti sve, a posebice najmlađe da od malih nogu shvate koliko je važno da okoliš u kojem živimo održimo čistim. Upravo na temelju ovakvih razmišljanja već niz godina provodimo projekte vezane uz ekologiju te pružamo potporu projektima i udrugama koje se bave upravo ovim područjem. Iznimno nam je drago što smo ponovno dijelom jednog ovakvog natječaja”, izjavila je Helena Grahovac, direktorica prodaje poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.

Helena Klarić, pomoćnica direktora Poslovnog područja prodaje i investicija tvrtke Konzum, prilikom predstavljanja projekta izrazila je zadovoljstvo što Konzum i ovu godinu završava s još jednim u nizu projekata u suradnji s Henkelom koji je ovog puta usmjeren na ekologiju i djecu.

“Vjerujem da ćemo ovim projektom doprinijeti edukaciji i osvještavanju djece od najranije dobi o važnosti ekološki odgovornog ponašanja i zaštiti okoliša. U sklopu eko kutaka koji će vrtići osvojiti, djeca će učiti o važnosti razvrstavanja otpada, uzgajanja malih vrtova, odnosno mogućnosti stvaranja energije putem solarnih ćelija kao obnovljivih izvora energije. Sve navedeno važne su smjernice ekološki odgovornog ponašanja, stoga smo jako ponosni što će Konzum kroz ovaj projekt dati doprinos ekološkoj edukaciji djece u najranijoj dobi”, izjavila je Klarić.

U projektu mogu sudjelovati i kupci Konzuma budući da će dio prihoda od prodaje Persila i Somata biti odvojen za potrebe akcije “Snaga čistoće za čistu energiju”.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2013. godine.