Konzum je donirao 3.000 igračaka dječjim domovima i ustanovama za skrb o djeci

Trgovački lanac Konzum i udruga “Pomaganje je uvijek IN” organizirali su humanitarnu akciju “Radost darivanja” u sklopu koje su darivali igračke djeci u dječjim domovima i različitim ustanovama koje skrbe o djeci širom Hrvatske. U okviru ove humanitarne akcije, Konzum je ukupno donirao 3.000 igračaka vrijednosti 90.000 kuna, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

Igračke su raspoređene djeci u sljedećim ustanovama: Dom za djecu “Klasje” u Osijeku, SOS Dječje selo “Ladimirevci”, SOS Dječje selo “Lekenik”, Dom za djecu “Maestral” u Splitu, Centar Vinko Bek u Zagrebu te dječjem vrtiću Poliklinike Suvag u Zagrebu.

Radi se o kreativnim igračkama za građenje, modeliranje i slaganje, koje će zasigurno pridonijeti razvijanju mašte, kreativnosti i motorike djece. Cilj akcije “Radost darivanja” je unaprijediti kvalitetu života i igre djece o kojima skrbe u ovim dječjim domovima i ustanovama.

Udruga “Pomaganje je uvijek IN” ima za cilj osvještavanje važnosti svakodnevnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije te svojim aktivnostima nastoji na pomaganje potaknuti sve građane Republike Hrvatske, jer pomaganje se ne dijeli na velika i mala djela već je svako pomaganje učinjeno iskreno i od srca, prekrasno djelo. Konzum u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, kontinuirano podupire humanitarne projekte s posebnim naglaskom na one koji su namijenjeni najmlađima, ističe se u priopćenju.

Tijek čitave humanitarne akcije “Radost darivanja” može se pratiti na Facebook stranicama Konzuma i udruge Pomaganje u uvijek IN.