DSC_8126U Super Konzumu Črnomerec, Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma i Mladen Veber, predsjednik Košarkaškog kluba Cedevita, potpisali su Ugovor o sponzorstvu.

Time je Konzum, vodeći hrvatski maloprodajni lanac, postao novi sponzor Košarkaškog kluba Cedevita koji je aktualni hrvatski košarkaški prvak. Košarkaši KK Cedevita su u novu sezonu krenuli u dresovima s logotipom Konzuma, a Konzum će se kao sponzor isticati i u dvorani KK Cedevita.

“Sponzoriranje i podrška razvoju hrvatskog sporta važan je dio društveno odgovornih aktivnosti Konzuma. Konzum podupire mnoge hrvatske sportske saveze i klubove, kao i sportske događaje, a iznimno nam je zadovoljstvo što kao sponzor možemo podržati i Košarkaški klub Cedevita. Ovaj klub kontinuirano bilježi vrhunske sportske rezultate te tako promiče sportske vrijednosti i važnost bavljenja sportom. Ovo sponzorstvo Konzum shvaća ne samo kao podršku u promicanju tih vrijednosti, nego i kao ulaganje u košarkašku budućnost i stvaranje novih sportskih talenata. Želimo KK Cedevita još mnogo trofeja i vrijednih rezultata i veseli nas da ćemo im od sada biti partner i podrška u njihovim planovima i ambicijama”,
izjavio je Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma.

“U kratkom vremenu KK Cedevita je stigla do vrha regionalne košarkaške scene uz već drugu sezonu za redom participiranja u elitnom europskom košarkaškom razredu igrajući u Euroligi. Klub nisu samo profesionalni pogoni već i veliki omladinski pogon kao i više od 800 djece koja svake sezone prve košarkaške korake rade upravo u Školi košarke Cedevita. Vjerujemo da dobrim radom kluba u svim segmentima privlačimo iznimnu pozornost javnosti, kao i tvrtki koje se žele vezati uz naš košarkaški brand. Tako zahvaljujemo i Konzumu, najvećem hrvatskom trgovačkom lancu, koji je odlučio podržati naš rad. Veselimo se da je naša košarkaška obitelj iz dana u dan sve veća, a od danas se u njoj nalazi i Konzum koji će omogućiti još kvalitetniji rad i napredak Košarkaškog kluba Cedevita”, rekao je Mladen Veber, predsjednik KK Cedevita.

Među vrijednostima na kojima Konzum temelji svoj uspjeh, svakako je i društveno odgovorno poslovanje. U okviru programa sponzorstava i donacija, Konzum aktivno podupire i razvoj hrvatskog sporta podržavajući brojne sportske saveze i klubove te sportska natjecanja.

Uz podršku sportu, Konzum daje svoj značajan doprinos i u segmentu zaštite okoliša, energetske učinkovitosti, a kroz donacije pomaže brojnim pojedincima, institucijama i humanitarnim zakladama, s posebnim naglaskom na potrebe djece i mladih.