ivona-janjic-i-ante-zupanovic-konzum-djecje-igraliste-sibenik-otvorenje-largeU okviru Konzumovog projekta do sada su izgrađena i obnovljena 24 dječja igrališta

U Šibeniku je danas otvoreno novo dječje igralište u okviru nastavka Konzumovog projekta “Vratimo djecu na igrališta”. Novo igralište na Baldekinu otvorili su Ante Županović, gradonačelnik grada Šibenika, te predstavnici Konzuma – Ivo Lokas, regionalni direktor prodaje, i Ivona Janjić, direktorica marketinga.

Projekt “Vratimo djecu na igrališta” započeo je prije nekoliko godina, kada je izgrađeno i obnovljeno sveukupno 20 dječjih igrališta. Ove godine otvorena su još igrališta u Velikoj Gorici, Varaždinu  i Osijeku, podsjećaju iz Konzuma.

Novo dječje igralište u Šibeniku prostire se na ukupnoj površini od 1580 m². Sastoji se od dva dijela; igrališta uređenog i opremljenog za igru i druženje djece te dijela u kojem je izgrađeno novo ograđeno košarkaško igralište.

konzum-djecje-igraliste-sibenik-djeca-na-igraluIgralište je opremljeno s osam novih sprava i igrala kao što su ljuljačke, tobogani, klackalice, vrtuljci, kombinirano igralo brod i ostale sprave koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Svi sadržaji i igrala u sklopu igrališta objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno europskim normama, ističe se u priopćenju.

Također na igralištima je postavljena antistresna gumena podloga koja omogućuje sigurnu i bezbrižnu dječju  igru. Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Šibeniku je tvrtka Redox iz Zagreba, dok je izvođač svih zemljanih i građevinskih radova lokalna tvrtka STINA d.o.o. iz Šibenika.

Do kraja ove godine u planu su otvorenja novih dječjih igrališta na Krku i u Poreču, a projekt će se nastaviti i u sljedećoj godini, navode iz Konzuma.