kraš upravna zgrada ftdZagrebačka tvrtka “Kraš” izvijestila je u srijedu da ni na koji način nije povezana sa slučajem zamjene zemljišta Grada Zagreba u Sesvetskom Kraljevcu, kojega su mediji prozvali “aferom Krašograd”.

Slučaj zamjene gradskog zemljišta našao se prije par dana pod novom istragom Uskoka zbog sumnje da je grad time oštećen za više od 69 milijuna kuna, a tvrtka Kraš je reagirala jer su mediji tom slučaju nadjenuli naziv “afera Krašograd”, povezujući zamjenu zemljišta s lokacijom na kojoj se nalazi sjedište i proizvodni pogoni društva Kraš, jer se jedan dio zamijenjenog zemljišta nalazi u neposrednoj blizini Kraševe tvornice.

“Ni na koji način ne dovodeći u pitanje sadržaj predmetnih objava slobodni smo upozoriti na činjenicu da se u njima koristi naziv ‘Krašograd’ koji predstavlja zaštićeni verbalni žig korisnika Kraš d.d. Takvim postupanjem sama tvrtka Kraš kao i zaštićeni žig dovode se u vezu s mogućim počinjenjem kaznenih dijela te se prikazuju u krajnje negativnom svjetlu”, priopćila je ta kompanija.

Navodeći da ni na koji način nije povezana s tim slučajem, tvrtka Kraš je zatražila od medija da u narednim objavama vode računa o zaštiti njihova imena, da “izbjegnu obezvrjeđivanje zaštićenog žiga” kao i mogućnost pogrešnog dojma javnosti da je Kraš na bilo koji način povezan sa slučajem zamjene gradskog zemljišta i “tim u vezi mogućih počinjenja kaznenih djela”. (SEEbiz / Hina)