Križevački Improm proizvodit će hranu za Podravku

Ugovor bi se mogao potpisati do 15. travnja

Odbor vjerovnika križevačke mesne industrije Improm u stečaju prihvatio je pismo namjere koprivničke prehrambene kompanije Podravka o poslovnoj suradnji, odnosno suglasio se da se nastave razgovori i u što kraćem roku postigne ugovor o poslovnoj suradnji kojim bi Podravka zapravo pokrenula proizvodnju u Impromu.

Podravka je, naime, predložila, a odbor vjerovnika prihvatio prijedlog da se ponovno pokrene proizvodnja prehrambenih proizvoda unutar branda “Gušti” pri čemu bi Podravka osigurala sirovine, repromaterijal i prodaju putem svoje distribucijske mreže, a Improm zaposlio radnike.

Stečajni upravitelj Improma Darko Šket očekuje da bi do 15. travnja mogao biti zaključen ugovor, odnosno da bi odbor vjerovnika (u kojem su predstavnici PBZ i Erste banke, HEP-a, grada Križevaca i radnika) do tada mogao potpisati ugovor o suradnji s Podravkom.

Do tada će obje strane konkretizirati uvjete pod kojima su spremne na suradnju, obim proizvodnje, bit će servisirani proizvodni pogoni u kojima strojevi već neko vrijeme ne rade. Također, do 15. travnja ćemo znati koliko će radnika biti zaposleno, no prema mojoj procjeni otvorit će se do 35 radnih mjesta, kazao je Šket.

Podsjetio je da je Improm otišao u stečaj 25. ožujka ove godine zbog nagomilanih dugova.

Po prvim podacima, tvrtka oko 10 milijuna kuna duguje dobavljačima, njih 40-ak, a još 60 milijuna kuna bankama i radnicima, no stečajni upravitelj procjenjuje da bi ti iznosi mogli biti i znatno veći.

Škret ocjenjuje da je potpisivanje ugovora s Podravkom prvi korak prema oporavku Improma, no, nije želio potvrditi glasine da je ta poslovna suradnja samo prvi korak Podravke u pravcu preuzimanjem Improma.

Predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak kazao je, naime, da Podravka do daljnjeg neće kupiti Improm zbog nepotpunih i neistinitih podataka o poslovanju koji su joj predočeni, no da to ne znači da je u potpunosti odustala od te inicijative. (H)