Društvo Kuehne + Nagel proširilo je svoju LCL uslugu (less-than-container-load – LCL) ponudom usluga prijevoza u frigo kontejnerima iz Europe u Australiju te inicijative Eco-Cargo u novom čvorištu u Busanu u Južnoj Koreji, priopćeno je iz ove logističke kompanije.

Uz LCL poslovanje u više od 100 zemalja, ova je usluga raširena diljem globalne mreže grupacije Kuehne + Nagel te je i dalje vrlo tražena.

Ovi najnoviji događaji naglašavaju posvećenost društva stalnom širenju njegove opsežne globalne LCL ponude, koja uključuje potpunu vidljivost opskrbnog lanca i nadzor putem sustava Kuehne + Nagela za upravljanje informacijama KN Login, koji se temelji na internetu.

Kako bi zadovoljilo potražnju rastućeg tržišta, društvo Kuehne + Nagel dodatno je proširilo svoj paket LCL usluga u Aziji i na Pacifiku otvaranjem novog čvorišta u Busanu. Busan je četvrto najveće LCL čvorište društva Kuehne + Nagel u regiji, nakon Šangaja, Singapura i Colomba, te će nuditi 12 novih direktnih servisa.

Servisima će operirati Blue Anchor Line, Kuehne + Nagelov NVOCC, a nove veze uključuju izravne tjedne veze između ključnih tržišta u regiji Azije i Pacifika i Europe, Sjeverne i Latinske Amerike. Ukupan broj tjednih LCL usluga kojima upravlja društvo Kuehne + Nagel iz Azije i Pacifika trenutno iznosi 430.

Novo čvorište u Busanu jača prijevozni portfelj kompanije. Zahvaljujući zemljopisnoj prednosti, ovo čvorište nudi značajne mogućnosti za sinergiju, osobito za izravne usluge koje se trenutačno pružaju iz Koreje za ključna tržišta u Latinskoj Americi.

Uz to, Kuehne + Nagel je pokrenuo nove LCL usluge prijevoza frigo kontejnerima iz Europe za Australiju. Pošiljke se prikupljaju diljem europskog kontinenta te se konsolidiraju u Kuehne + Nagelovom skladištu u Rungisu u Francuskoj prije nego što se šalju iz francuske luke Le Havre izravno za Melbourne. Društvo nudi besprijekorna logistička rješenja za vina i slastice (+15°C), hlađenu robu (+4°C) i smrznutu robu (–18°C).

Uvođenje LCL Eco-Carga osigurava da Kuehne + Nagel svojim strankama ponudi napredni proizvod koji je ekonomičan i ima smanjen ugljični otisak. Cilj je značajno smanjiti broj zbirnih otprema na velikim udaljenostima, što rezultira smanjenjem emisija ugljičnog dioksida (CO2) za oko 15 posto, kao i smanjenjem troškova prijevoza. To se postiže prijevozom punih kontejnera do teretnog terminala u unutrašnjosti prije istovara. Konačna distribucija dogovara se iz tih terminala umjesto iz luka dolaska.

LCL divizija društva Kuehne + Nagel dodatno doprinosi ukupnim ciljevima zelene logistike kompanije smanjenjem emisija CO2 recikliranjem iskorištenih materijala, smanjivanjem kilometraže kamiona do najmanje moguće mjere te suradnjom s partnerima koji posluju ekološki.

Nadalje, društvo koristi svoj web kalkulator LCL CO2 emisija kako bi osiguralo potpunu transparentnost CO2 emisija na razini pošiljke, kao i provođenje stalnih ekoloških procjena svih partnera, zaključuje se u priopćenju.