Početkom idućeg tjedna započinje gradnja nove proizvodne hale tvrtke Šafram d.o.o.

Poduzeće Šafram iz Turanovca u svibnju 2013. godine prijavilo je projekt vrijedan 2,85 milijuna kuna na natječaj IPARD programa, Mjera 103. Prošlog mjeseca projekt je odobren te će tvrtka Šafram kroz IPARD dobiti potporu u iznosu od 1,43 milijuna kuna, a projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. ovo je već drugi projekt financiran iz IPARD programa.

Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće se bavi pakiranjem 106 artikala proizvoda kao što su riža, mak, rogač, lovor, limunska kiselina i drugi proizvodi.

Poduzeće danas posluje na dvije lokacije, i to na mjestu sjedišta tvrtke u Zagrebu i Turanovcu (općina Lukač). U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta, a u Turanovcu otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike.

Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva, naglašavaju iz VIDRA-e, odnosi se na dogradnju proizvodno-poslovne hale s hladnjačom te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda, što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu s nacionalnim i EU standardima, poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača.

Navedenom investicijom, osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda, povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe. (Glas Slavonije)