SPAR pokreće društveno odgovornu akciju kojom kupce potiče da ne šparaju na ljubavi i pomognu Zajednici Cenacolo koja brine o stotinama mladih. U prodaji u svim većim SPAR trgovinama od 9. listopada će biti lijepo oslikane šalice s prigodnim i zabavnim porukama, a kupnjom šalica pomaže se radu Zajednice Cenacolo koja omogućava mladima da se kroz rad oporave od problema ovisnosti.

Zajednica Cenacolo prošle godine obilježila je 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, a financira se isključivo vlastitim sredstvima. Filozofija Cenacola su rad i molitva, a upravo iz njihovog predanog rada proizašle su i šalice zanimljivih poruka.

Zajednica posebnu pažnju posvećuje životu štićenika nakon izlaska iz zajednice, tzv. resocijalizaciji. Različitim prigodnim projektima i akcijama gdje kupnjom proizvoda dio prihoda ide Zajednici Cenacolo, njihovim štićenicima omogućava se bolja svakodnevica.

Zajednica Cenacolo proteklih četvrt stoljeća pomogla je generacijama mladih u Hrvatskoj u vraćanju životu nakon borbe s ovisnosti ili teških životnih situacija. Šalice su nastale u Zadruzi Pontes Salutis pokrenutoj na inicijativu Zajednice Cenacolo, a dostupne su u svim većim SPAR trgovinama do 30. listopada.