damir-kustrak-midiAgrokor još nije donio odluku hoće li ponovno dati ponudu za Mercator, a očekuje se kako će ona biti donesena do ponedjeljka

Vrijednost slovenske trgovačke kompanije Mercator je za nekog tko se bavi tim poslom drugačija nego za financijskog ulagača, kazao je u petak, na rubu međunarodne konferencije FDI Summit u Ljubljani, izvršni potpredsjednik za izvozna tržišta Agrokora Damir Kuštrak, a prenosi Finance.

Prodaja Mercatora ovih je dana ponovno aktualna. U ponedjeljak naime istječe rok do kojeg banka ING u ime vlasnika slovenskog lanca koji prodaju svoj udjel prikuplja neobvezujuće ponude.

Banka je upit proslijedila svima koji su do sada iskazali interes za Mercator, među ostalima i Agrokoru.

“Ovo pitanje sada analiziramo, pripremamo. Pred nama je dugi vikend, a do ponedjeljka će odluka biti donesena”, odgovorio je Kuštrak na pitanje hoće li Agrokor dati ponudu.

Kuštrak je također dodao da u povezivanju Agrokora i Mercatora vidi izuzetno pozitivnu priču s obzirom da su obje tvrtke prisutne na tržištima jugoistočne Europe. “Mislim da bi u slučaju spajanja nastala velika tvrtka što bi donijelo pozitivan razvoj događaja za cijeli niz lokalnih prehrambenih kompanija”, napomenuo je Kuštrak.

Prema njegovim riječima u Agrokoru su svjesni da se svijet, bez obzira na sve nacionalne zaštite, globalizira i da na nekim ključnim područjima mogu opstati samo veliki.

“U ovom slučaju radilo bi se o velikoj regionalnoj kompaniji koja može uspješno strateški planirati budućnost”, zaključio je Kuštrak. (Bankamagazin)