Talijanska Lavazza Grupa preuzima Mars Drinks, uključujući njegove brendove Flaviju i Klix systems. Tim potezom Lavazza nastavlja strategiju širenja poslovanja na ključna tržišta Sjeverne Amerike, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Akvizicija će, kako tvrde iz Grupe, omogućiti Lavazzi da učvrsti svoju poziciju u pokrivanju svih segmenata tržišta kave.

“Ova akvizicija savršeno se uklapa u našu strategiju međunarodnog širenja i učvršćivanja pozicije na ključnim tržištima, kao i u želju da ostvarimo još prisniji odnos s našim krajnjim potrošačima. Današnja transakcija s tvrtkom Mars Incorporated u skladu je sa zajedničkom vizijom i vrijednostima koje kao obiteljske tvrtke dijelimo te snažnim fokusom koji pridajemo kvaliteti naših proizvoda i odanosti našim zaposlenicima i suradnicima”, rekao je Antonio Baravalle, glavni izvršni direktor Lavazza Grupe.

Izvršni direktor Mars Incorporateda Grant F. Reid također je pozdravio poslovni iskorak koji su napravili, iako naglašava kako je teško oprostiti se s važnim dijelom biznisa kojim su se godinama bavili i stvorili značajne brandove.

“Uvjereni smo kako će odluka omogućiti dugotrajni uspjeh odjela pića zahvaljujući Lavazzi, kompaniji koja dijeli naše vrijednosti i usredotočena je na poslovanje s pićima”, zaključio je Reid.

Ovim ugovorom Lavazza Grupa preuzima Marsovo poslovanje s kavom u Sjevernoj Americi, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Kanadi i Japanu te proizvodne pogone u Velikoj Britaniji i SAD-u. Poslovanje koje je prodano Lavazzi 2017. je ostvarilo oko 350 milijuna dolara prihoda i zapošljava 900 ljudi. Ugovor bi trebao stupiti na snagu do kraja godine, a podložan je provjeri od strane regulatornih tijela.

U skladu s prethodnim akvizicijama – francuskih Carte Noirea i ESP-a, kanadskog Kicking Horse Coffeea, talijanskog NIMS-a i australskog Blue Pod Coffeea, Lavazza namjerava razvijati poslovanje preuzetih kompanija i jačati prisutnost u svim segmentima poslovanja s kavom.