Prestižnu nagradu Ledo osvaja već treću godinu zaredom

Za sladoled “Vruća ljubav” Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC) dodijelilo je hrvatskom proizvođaču Ledu nagradu za najinovativniji sladoled na svijetu, izvijestili su iz tvrtke.

Predsjednik udruženja IICC, Sudhir Chavan, nagradu je 14. studenog u Aucklandu svečano uručio direktoru marketinga Leda Davorinu Šimuniću.

“Izuzetno sam ponosan i sretan što se sladoled ‘Vruća ljubav’ može pohvaliti titulom najinovativnijeg, pogotovo ako uzmemo u obzir vrlo oštru konkurenciju proizvođača sladoleda iz cijelog svijeta. Kreativnost, kvaliteta, vrhunska tehnologija i stručni tim ljudi iz Leda zaslužni su što iz godine u godinu osvajamo Oscara među sladoledima. Naš novi sladoled Vruća ljubav uistinu je poseban spoj sladoleda od vanilije i vrućeg preljeva od čokolade i višnje – riječ je o savršenoj kombinaciji okusa. Ovim proizvodom željeli smo omogućiti potrošačima uživanje u sladoledu i u zimskim mjesecima te produžiti konzumaciju proizvoda kroz godinu”, naglasio je Šimunić.

International Ice Cream Consortium djeluje 23 godine te okuplja međunarodne proizvođače sladoleda diljem svijeta svake godine na nekom drugom mjestu, gdje se održava svečana dodjela nagrada i konferencija za članove.

IICC već treću godinu zaredom dodjeljuje upravo hrvatskoj kompaniji Ledo d.d. nagradu za najinovativniji sladoled na svijetu. Godine 2010. u Mexicu Ledo je osvojio nagradu za “King Extra Amadeus”, a već sljedeće godine istu titulu dobila je “Ledo Torta na štapiću”, dok ove godine prestižni naziv “najinovativniji” nosi “Multipack sladoled Vruća ljubav”.

Sladoled “Vruća ljubav” sadrži četiri čašice sladoleda od vanilije te dvije čašice s preljevom od čokolade i višnje s komadima višnje.

Sladoled je inovativan upravo zbog kombinacije hladnog okusa vanilije i vrućeg okusa preljeva čokolade ili višnje, koje je potrebno samo prethodno zagrijati u mikrovalnoj pećnici, kaže se u priopćenju.