Lidl otvara 100. trgovinu u Americi

Prodavaonica će raditi po prilagođenom radnom vremenu, od ponedjeljka do nedjelje, od 8.00 do 20.00 sati, sukladno mjerama donesenima zbog pandemije koronavirusa

Lidl namjerava otvoriti 100. trgovinu u gradu Suwanee u američkoj saveznoj državi Georgia. Otvorenje planiraju napraviti bez rezanja vrpce, kako bi održali socijalnu distancu, prenosi supermarketnews.com. Prodavaonica će raditi po prilagođenom radnom vremenu, od ponedjeljka do nedjelje, od 8.00 do 20.00 sati, sukladno mjerama donesenima zbog pandemije koronavirusa.

“Otvaranje trgovine predstavlja važnu prekretnicu u našoj misiji da kupcima u Sjedinjenim Državama isporučimo izvanredne i kvalitetne proizvode po najnižim mogućim cijenama. Planiramo nastaviti s izgradnjom novih prodavaonica pojačavanjem naših napora za novim zapošljavanjima i proširenjem mreže distribucijskih centara kako bismo privukli još više kupaca u dolazećim godinama. Radujemo se što ćemo uspostaviti nove i snažne veze sa svima koji nam pomažu u ostvarenju naših planova”, istaknuo je Roman Heini, predsjednik tvrtke Lidl US sa sjedištem u Arlingtonu.

Uključujući trgovinu u gradu Suwanee, Lidl sada ima šest prodavaonica u Georgiji i u njima zapošljava više od 200 radnika. U srijedu, 13. svibnja, Lidl je otvorio drugu trgovinu u središnjem dijelu američke države Georgije. Tvrtka također gradi regionalni distribucijski centar u Covingtonu, koji će stvoriti 270 novih radnih mjesta.

Njemački diskontni lanac je nedavno otvorio i svoju drugu trgovinu u Caryu, u Sjevernoj Karolini i nastavlja ubrzano širiti svoje trgovine u Americi. Početkom 2019. godine preuzeo je 27 prodajnih mjesta lanca Best Market većinom smještenih u New Yorku. Potom je u svibnju 2019. godine Lidl najavio plan širenja na Istočnoj obali koji je podrazumijevao 25 novih trgovina u Marylandu, New Jerseyju, New Yorku, Sjevernoj Karolini, Pensilvaniji, Južnoj Karolini i Virginiji do proljeća 2020. godine.

Prve trgovine na Long Islandu otvorene su u prosincu. Također tog mjeseca, Lidl je najavio kupnju šest trgovina Shoppers Food & Pharmacy u Marylandu i Virginiji od United Natural Foodsa trgovine.

Krajem ožujka Lidl je otvorio i distributivni centar veličine 65.000 četvornih metara i regionalno sjedište u Perryvilleu. Iz tvrtke su naveli da pogon isporučuje proizvode trgovinama u Marylandu, Delawareu, New Jerseyju, Pennsylvaniji i New Yorku. Sve u svemu, time je ovaj lanac u SAD-u premašio broj od 5.000 zaposlenika u devet država.

“Neizmjerno smo ponosni na Lidlov američki tim koji je u nekoliko godina postigao ogroman uspjeh koji nas je doveo do ovakvih rezultata. Čitav tim naporno radi na osiguranju visokokvalitetnih, svježih proizvoda našim kupcima i vidimo koliko je to važno svakog dana u ovom vremenu neviđenih potreba”, poručio je Johannes Fieber, predsjednik i izvršni direktor Lidla US.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSredstva za pranje posuđa: Snaga brendova i koncentracija
Sljedeći članakTržišni udio Spara u Austriji 35,6 posto