29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:52
VijestiRegijaLidl u BiH gradi logističko-distributivni centar vrijedan 100 milijuna eura

Lidl u BiH gradi logističko-distributivni centar vrijedan 100 milijuna eura

Projekt obuhvaća zemljište površine 250.000 četvornih metara, dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 četvornih metara

Postavljanjem kamena temeljca Lidl Bosna i Hercegovina svečano je započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra.

Centar se nalazi u Lepenici, općina Kiseljak, i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada. S ukupnom vrijednošću od više od 100 milijuna eura ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem više od 200 radnih mjesta, navode iz tvrtke.

Projekt obuhvaća zemljište površine 250.000 četvornih metara, dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 četvornih metara. Skladište će biti prilagođeno efikasnom poslovanju velikog obujma i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih strojeva, sustava automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

U okviru svečanog obilježavanja početka izgradnje generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, podijelio je viziju i ambicije kompanije za ovaj projekt. Naglasio je kako će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnoj razini.

“Predan rad i suradnja proteklih mjeseci popločali su nam put da zajedno obilježimo ovu značajnu prekretnicu”, rekao je Papajorgji. “Danas s ponosom predstavljamo našu najveću investiciju u Bosni i Hercegovini”, dodao je.

Svečanosti su prisustvovali ambasador SR Njemačke u BiH, dr. Thomas Fitschen, šefica Sektora kooperacija u Delegaciji EU u BiH, Antonella Di Sandri, načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, te niz visokih uzvanika iz političkog, poslovnog i diplomatskog sektora.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Prihod Sueskog kanala smanjen za četvrtinu

Kanalom je u netom završenoj financijskoj godini prošlo 20.148 brodova, za 22,3 posto manje nego godinu ranije Prihod Sueskog kanala pao je gotovo za četvrtinu...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...