29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:13
Tržišne komunikacijeBen Fogle oduševio prepunu dvoranu drugog dana Greencajt festivala

Ben Fogle oduševio prepunu dvoranu drugog dana Greencajt festivala

Fogle je pred prepunom dvoranom prepričao svoj put od reality showa na koji se prijavio 2000. godine do televizijskog novinara i avanturista koji teži održivosti

Nakon izuzetno uspješna dva dana, Greencajt festival ulazi u treći dan s programom koji donosi još inspirativnih predavanja i panela na kojima će se podijeliti znanja i iskustva, raspravljat o strategijama te će se nuditi rješenja za izazove u domeni okoliša, društva i upravljanja.

“Ključ je u malim promjenama – ne živim u brvnari, ali živim jednostavnim životom. Svojim svakodnevnim postupcima pridonosim održivoj budućnosti. Ne trebamo težiti savršenstvu jer ako krenemo tim putem možemo izgubiti nadu”, zaključak je Bena Foglea, BBC novinara i autora TV serije “Ljudi od divljine” koji je održao izuzetno zanimljivo predavanje “Wild: Back to the roots” powered by HTZ. Ben Fogle je pred prepunom dvoranom prepričao svoj put od reality showa na koji se prijavio 2000. godine do televizijskog novinara i avanturista koji teži održivosti. “Još sam tada, u reality showu shvatio da su mi važne samo osnove: voda, hrana i sigurnost”, pričao je dok je publika pratila predavanje u jednom dahu, inspirirana njegovim iskustvima i porukama o važnosti malih promjena za bolju budućnost.

Sudionici panela “Future of tourism: Hit the sustainable road!” powered by HTZ su raspravljali o prelasku iz masovnog u održivi turizam, dok se na panelu “Hrvatska kao premium destinacija budućnosti!” powered by HGK, govorilo o turističkim potencijalima i izazovima te kako ih iskoristiti za napredak prema održivosti. Zrinka Ujević, voditeljica Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, na predavanju “Europe living the Green Deal” osvrnula se na postignuća i buduće korake Europskog zelenog plana, koji postavlja ključne ciljeve klimatske neutralnosti do 2050. godine i smanjenja emisija za 55% do 2030.godine.

Treći dan festivala započeo je predavanjem “Otpad je neuspjeh mašte!” Douglasa McMastera, vlasnika londonskog “SILO” restorana, prvog zero-waste restorana u svijetu. McMaster je podijelio svoja iskustva i inovacije koje su njegov restoran učinile predvodnikom održivog poslovanja u ugostiteljstvu. “U mom restoranu nema nimalo ‘smeća’. Osmislio sam restoran i cijeli prehrambeni sustav prema ideji da u njemu ne postoji kanta za otpad. Možda se čini neobično, ali sama kanta za otpad za mene je neobična. Zašto? Zemlja je stara milijarde godina, a kanta se počela koristiti tek prije 100 godina”, ispričao je McMaster i dodao kako je otpad zapravo neuspjeh mašte.

Panel “Feeding The Future: Što serviramo na tanjuru budućim generacijama?” powered by Kaufland okupio je stručnjake iz prehrambene industrije koji su raspravljali o izazovima i budućnosti održive prehrane, a u nastavku je održano predavanje Marine Spadafore, ambasadorice održive mode i dobitnice UN nagrade “Women Together” koja je govorila o utjecaju modne industrije na okoliš i važnosti održivih praksi u modnom sektoru. Na pozornicu se popeo i Kim Carstensen, generalni direktor Forest Stewardship Councila, koji je govorio o važnosti očuvanja šuma te Connie Hedegaard, bivša ministrica za zaštitu okoliša, klime i energije Danske, koja je održala predavanje “Učimo od Danske: Kako postati najodrživija zemlja na svijetu?”.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Ove jeseni u Zagrebu ne propustite 3. PromoDays sajam promotivnih proizvoda

Podatak da 72 % klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke najbolja je pozivnica da dođete na sajam PromoDays,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...