Centar će zaposliti više od 200 djelatnika, a bit će otvoren u drugom kvartalu 2015. godine

Transportno-logistička kompanija RALU logistika je uz prisustvo predstavnika lokalnih vlasti obilježila početak izgradnje prve faze logističko-distributivnog centra vrijednog više od 150 milijuna kuna u mjestu Rugvica, nadomak Zagreba.

Svečanost otvaranja gradilišta, površine gotovo 120.000 kvadrata, uveličali su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar koji su zajedno s predsjednikom Uprave RALU logistike Zvonimirom Šćurecom postavili kamen temeljac te tako simbolično obilježili početak radova.

Za glavnog izvođača na gradnji Centra u sklopu kojeg će se nalaziti skladište pod temperaturnim režimom te prateća infrastruktura za transport (benzinska crpka, servis, praonica, parkiralište), odabrana je kompanija Kamgrad, jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj, koja je s LURA Grupom, u sklopu koje posluje RALU, dogovorila i izgradnju poslovnog projekta Bakačeva u Zagrebu.

Prema riječima Zvonimira Šćureca, Grupa ima u potpunosti povjerenje da će Kamgrad ove poslove napraviti na vrhunskom nivou, a završetak radova logističkog kompleksa RALU-a u Rugvici očekuje se u drugom kvartalu 2015. godine

“Ovo je trenutačno jedna od najvećih investicija u privatnom sektoru u Hrvatskoj, u potpunosti financirana privatnim kapitalom i za RALU predstavlja ključan preduvjet za ostvarenje vizije o vodećem dobavljaču integrirane logističke usluge u hladnom lancu u regiji jugoistočne Europe. RALU transportne usluge obavlja diljem cijele Europe i Rusije, a pojačavanjem logističkih kapaciteta našim ćemo klijentima pružiti kompletno logističko rješenje na najvišoj razini kvalitete. Izgradnja logističkog centra znači i dodatna zapošljavanja pa u sljedećim godinama namjeravamo uz postojećih 300 zaposlenika zaposliti još oko 200 osoba”, rekao je Šćurec.

Župan Kožić zahvalio se vodstvu RALU logistike što su visoko vrijednu investiciju odlučili realizirati upravo u općini Rugvica.

“Ova investicija podrazumijeva gospodarski rast, nova radna mjesta, više novca u općinskom proračunu s kojim će se raditi na podizanju kvalitete života u Rugvici te razvoju gospodarske zone i komunalne infrastrukture, ali i veliku čast što će distributivno-logistički centar jednog od vodećih brendova u području transportnih i logističkih usluga u regiji biti smješten upravo u Zagrebačkoj županiji”, zaključio je Kožić.

Načelnik Općine Rugvica je naglasio kako je investicija RALU-a višestruko važna za općinu Rugvicu. “Izgradnjom centra aktivira se radna zona Dragošićka jer se paralelno s gradnjom objekta gradi pristupna cesta i ostala potrebna infrastruktura što će omogućiti dolazak drugih poduzetnika. Uz 200 radnih mjesta u RALU-u to znači i dodatno zapošljavanje, što je rijetko dobra vijest ne samo za općinu Rugvicu”, izjavio je Remenar.

Prva faza izgradnje RALU centra obuhvaća najmodernije skladište kapaciteta više od 12.000 paleta pod temperaturnim režimom za robu u smrznutom (-25°C) i svježem režimu (0-8°C), sa 16 utovarno-istovarnih rampi, dok će se cross dock i prostor za komisioniranje prostirati na više od 3.000 četvornih metara.

Time se ujedno osigurava mogućnosti za dodatne usluge kao što su promo-pakiranja proizvoda, pakiranje više proizvoda u folije, kartone te limenu ambalažu, vaganje neegaliziranih proizvoda s lijepljenjem cijene i težine za određene kupce, pružanje usluga carinskog i trošarinskog skladišta i sl.

U centru će biti implementirana vrhunska tehnologija za skladišno poslovanje – od SAP WMS-a (Warehouse Management System), pa do tehnologija prepoznavanja glasa, odnosno glasovnog biranja (Pick by Voice), a zahvaljujući jednom od glavnih dobavljača na projektu kompaniji EHO d.o.o. u kompleksu će biti ugrađeni najmoderniji rashladni uređaji eminentnih svjetskih proizvođača. Osim skladišta, u sklopu RALU Centra nalazit će se i interni servis kamiona, praonica kamiona te stanica za točenje goriva kao i parkiralište za kamione transporta i distribucije.

Inače, gradnja centra za RALU znači i objedinjavanje svih funkcija kompanije, koje su se dosad nalazile na nekoliko lokacija u Zagrebu, na jednom mjestu.

RALU logistika je vodeća nezavisna regionalna logistička kompanija u segmentu hladnog lanca koja na jednom mjestu pruža logističko rješenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mjesto.

RALU Grupa ima tvrtke u tri zemlje (Hrvatska, Srbija, Mađarska) i više od 300 zaposlenih, a s više od 180 najmodernijih vozila u mogućnosti je pružiti usluge transporta na cijelom području Europe i Rusije.