m-san-rugvica-midiNakon zauzimanja vodeće pozicije u distribuciji informatičke opreme i softvera tvrtka M San, u vlasništvu Stipe Matića, krenula je s osvajanjem tržišta igračaka, piše Poslovni dnevnik.

Za takav potez odlučili su se jer su proizvodi koje distribuiraju sve povezaniji s igrama i igračkama i koristi ih slična ciljna skupina.

Iako to nisu rekli, sigurno je njihovoj odluci da uđu na tržište igračaka kumovala i propast Magme Goranka Fižulića.

U M San je već navodno stiglo kadrovsko pojačanje upravo iz Magme, a koncem siječnja na portalu Posao.hr objavili su i oglas u kojem traže voditelje ključnih kupaca upravo za kategoriju igračaka. S obzirom da razvijenu logistiku te raširenu mrežu partnera sigurno je da neće imati problema s distribucijom igračaka, a uz već raširene kanale prodaju će razvijati i kroz web trgovine.

‘Radi se o elektroničkim igračkama, tehnološki zahtjevnijim, edukativnim, kreativnim i interaktivnim’, kažu u M Sanu, a za sada u distribuciji imaju nekoliko brendova. Prije krize, tržište igračaka vrijedilo je oko pola milijarde kuna s tim da je u međuvremenu palo dvadesetak posto, što znači da bi sadašnja vrijednost tržišta mogla iznositi oko 400 milijuna kuna.

Osim M Sana, situaciju na tržištu već je iskoristio i Agrokor, povećavajući, krajem prošle godine, ponudu igračaka na prodajnim mjestima Konzuma i Tiska. (Poslovni dnevnik)