Predstavnici bh. kompanija Hepok, Klas, Livno mljekare i Sultana jučer su u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru održali sastanak s predstavnicima dva najveća distributivna trgovačka lanca u Maleziji Tesco i Aeon nakon kojeg je upriličena prezentacija bh. proizvoda.

trgovački lanci-trgovina-proizvodi-midiOd proizvoda prezentirani su bosanski lokum, kava zlatna džezva, mineralna voda oaza, polugotovi proizvodi tvornice Klas poput somuna, pita, peciva i bosanske jufke, Hepok džemova, sultan kole, kao i proizvodi Mljekare Livno, poput cincara i trapist sira. Svi proizvodi imaju halal certifikat, a putem dva najveća malezijska trgovačka lanca mogli bi biti plasirani i na tržišta Indonezije, Vijetnama, Mianmara, Tajlanda i drugih zemalja regije.

Predstavnici oba malezijska trgovačka lanca su izrazili zadovoljstvo kvalitetom kao i cijenama bosanskohercegovačkih proizvoda, te je dogovoreno da u narednom periodu bude organizirana prezentacija i degustacija tih proizvoda u trgovačkim centrima u Maleziji.

Predstavnici bosanskohercegovačkih tvrtki borave u Maleziji radi učešća na “6th Muslim World Bizu” koji je otvoren 27. studenog 2015. u Kuala Lumpuru.

Susret je organiziran pod pokroviteljstvom Ambasade, Poslovnog vijeća Malezije i Bosne i Hercegovine (MBBC) i BBI VIP biznis kluba, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. (oslobodjenje.ba)