festigia-malvazija-largeMalvazija Festigia 2010. Vina Laguna uvrštena je u poznati talijanski vinski vodič Vinibuoni d’Italia 2012 i nagrađena prestižnom nagradom

Vino Malvazija Festigia 2010. Vina Laguna ostvarilo je značajan uspjeh osvojivši nagradu Golden Star u talijanskom vinskom vodiču Vinibuoni d’Italia 2012., izvijestili su danas iz Agrokor vina.

Vinibuoni d’Italia je jedinstveni i međunarodni vinski vodič koji prezentira samo proizvođače vina od autohtonih sorata, odnosno sorata koje se na nekom području neprekidno uzgajaju najmanje 300 godina.

Istarski su proizvođači vina uvršteni u ovaj vodič s obzirom na povijesnu povezanost Istre s Italijom, a vina su ocjenjivanja od strane 80 degustatora koji su bili podijeljeni u 21 komisiju.

Vina Laguna su prvi put bila uvrštena u ovaj vodič 2011. godine s predstavnikom Muškat ružom berbe 2008., koje je bilo opisano kao “Vino koje se ne smije propustiti”. U ovogodišnjem vodiču i ocjenjivanju testirano je ukupno 32 uzorka vina malvazije istarske od raznih istarskih proizvođača.

Malvazija Festigia 2010. vino je koje je ovom prilikom dobilo nagradu Golden Star koja se dodjeljuje vinima koje odlikuje elegancija, finoća, harmoničnost, kvaliteta i poseban izražaj sorte i teritorija.

Dodatno u prilog izvrsnosti ovog vina ide i činjenica da je je pored osvajanja ove nagrade, nominirano i za najprestižniju nagradu vodiča Vinibuoni d’Italia pod nazivom Corona (kruna).

Vino Malvazija Festigia 2010. je vrhunsko suho vino koje krasi svijetlo žućkasta boja sa zelenkastim odsjajem, intenzivnog mirisa, voćno-cvjetnog karaktera s notom mineralnosti. Vino je svježe, elegantno, okruglo, harmonično i vrlo skladno.