Nadzorni odbor logističke kompanije RALU Hrvatska donio je odluku o imenovanju Maria Mesaroša novim članom Uprave RALU logistike, vodećeg pružatelja cjelokupne logističke usluge u hladnom lancu u regiji.

Mesaroš ima veliko iskustvo rada u logistici i transportu, a upravljačkom timu RALU logistike pridružuje se nakon što je kompanija u prošloj godini nastavila dvoznamenkasti rast prihoda te će u ovoj godini raditi na povećanju logističkih kapaciteta koje namjeravaju ponuditi velikim multinacionalnim kompanijama.

U RALU logistici Mesaroš će biti zadužen za upravljanje opskrbnim lancem.

Dolazi iz LURA Grupe s pozicije Direktora nabave gdje je bio zadužen za upravljanje opskrbnim lancem za cijelu regiju i odgovoran za transportni i logistički sektor za Hrvatsku, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju.

Do prelaska u LURA Grupu, iskustvo je stjecao na menadžerskim pozicijama u Dukatu, kao Glavni direktor zadužen za tržište Kosova te kao Voditelj sektora prodaje u Hrvatskoj.

Stručnjak je u pregovaračkim vještinama koje je usavršavao na brojnim edukacijama, seminarima, MBA i Executive programima radeći pritom paralelno na menadžerskim pozicijama u Dukatu i LURA Grupi. Prethodno je diplomirao na Prometnom fakultetu u Zagrebu.

RALU logistika je vodeća nezavisna regionalna logistička kompanija u segmentu hladnog lanca koja na jednom mjestu pruža logističko rješenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mjesto. RALU grupa ima tvrtke u četiri zemlje (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Mađarska) i više od 300 zaposlenih, a s više od 170 najmodernijih vozila u mogućnosti je pružiti usluge transporta na cijelom području Europe i Rusije.