Pivovara Daruvar kreće u novi investicijski ciklus s novom upravom, na čijem će čelu biti Mario Turalija kao predsjednik Uprave, izvijestili su iz te pivovare.

Mario Turalija
Mario Turalija

Dosadašnja direktorica Emira Škalić odlazi iz Pivovare Daruvar, a uz Turaliju kao predsjednika Uprave, drugi član Uprave je Tomislav Horvat, dosadašnji direktor proizvodnje daruvarske Pivovare.

S novom upravom Pivovara Daruvar nastavlja s ulaganjima u razvoj branda Staročeško kojeg je prema novoj recepturi i s novim dizajnom lansirala na tržište u rujnu prošle godine. Nakon što je Pivovaru Daruvar u svibnju 2010. kupila Kufner grupa, u dugotrajnu imovinu i trajna obrtna sredstva uloženo je gotovo 30 milijuna kuna, navodi se.

Turalija je istaknuo kako će prve aktivnosti biti usmjerene na poboljšanje prodajnog sektora kako bi u cijelosti vratili autohtoni dio tržišta Pivovare Daruvar, a dugoročni je plan pozicionirati Pivovaru Daruvar na cjelokupnom hrvatskom tržištu.

Turalija na čelno mjesto Pivovare Daruvar dolazi iz tvrtke Eurco, a prije toga je radio u sektoru korporativnog bankarstva SG Splitske banke. (H)